Foto: Jacob King / PA Images / Profimedia, Northamptonshire Police / SWNS / SWNS / Profimedia

Učiteljica u osnovnoj školi izbola je nasmrt svog partnera jer je verovala da je vara.

Fiona Bil (48) navodno je namamila Nikolasa Bilingema u krevet radi seksa pre nego što ga je ubila, a zatim je odvukla njegovo telo u zadnji deo dvorišta i zakopala ga.

Porotnici su čuli da je Bil planirala ubistvo nedeljama nakon što ju je gospodin Bilingem „pljuvao i pretio joj tokom seksa“, otkrio je „jezivi“ dnevnik pronađen u Lejk Distriktu u Velikoj Britaniji.

U njemu je detaljno opisano kako je ponašanje žrtve navodno podstaklo Bealovu „tamnu stranu“ – alter ego koji je nazvala „Tulip22“ koji je bio „nepromišljen, neustrašiv i efikasan“ – i prikazuje kako je ubedila gospodina Bilingema da nosi masku za oči pre nego što ga je zabola nožem.

Foto: Jacob King / PA Images / Profimedia

Sud je saslušao nastavnicu 6. razreda koja je ubila i uklonila partnera (42) u novembru 2021. godine.

Telo građevinara Bilingema otkriveno je ispod tepiha umotano u čaršav i vezice za kablove tri i po meseca nakon što je poslednji put viđen na poslovnom sastanku.

Tužilac Steven Perian KC rekao je da je Bilingem varao Bil sa drugim ženama tokom njihove dugogodišnje veze.

„Nikolas Bilingem je u nekoliko navrata napuštao optuženu, ali joj se uvek vraćao i ona ga je prihvatala“, rekao je on.

„Jedna od žena sa kojima je spavao zatrudnela je i rodila mu dete“, dodaje se.

Gospodin Perian je rekao da je do kraja oktobra 2021. Bil odlučila da ubije Bilingema.

„Ona je verovala da je ponovo vara“, rekao je tužilac.

„Umesto da ga ostavi, ona je napravila plan kako i kada da ga ubije, gde da sakrije njegovo telo, kako da prikrije i objasni drugima njegov nestanak i da objasni sopstveno odsustvo sa posla kada ga je ubila“.

Porotnicima je rečeno da se ubistvo verovatno dogodilo 1. novembra u njihovoj spavaćoj sobi u Nortemptonu, koja je potom prefarbana.

Kasnije tog meseca, Bil se vratila na posao nakon navodne izolacije zbog Kovida i rekla svom direktoru da ju je Bilingem napustio, rekao je gospodin Perian.

Sud je čuo da je učiteljica nastavio da radi kao i obično, čak je otišla na školski izlet u London. Ali samo nekoliko nedelja nakon posete glavnom gradu, Bil je počela da šalje poruke svom direktoru da je bolesna.

Nakon poruka u martu, zabrinuti direktor je kontaktirao njenu majku, koja je otkrila da joj je Bil rekla da odlazi na školsko putovanje. Direktorka je tada kontaktirala policiju da prijavi njen nestanak.

Foto: Northamptonshire Police / SWNS / SWNS / Profimedia

Policajci iz Kambrija su je pronašli na adresi koju je iznajmila u blizini Kendala, ali je Bil uverio policajca da samo želi „mir i tišinu“ i da ne želi da njena porodica zna gde se tačno nalazi.

Policajac je tu poruku preneo njenoj majci, ali tri dana kasnije vratili su se nakon što je Beal poslala poruku svojoj porodici: „Tako mi je žao. Sve vas mnogo volim“.

Policajci su ušli i pronašli nešto što je izgledalo kao samoubilačku poruku, pre nego što su otkrili Bil golu u kadi sa površinskim ranama na zglobovima.

Bil je odvedena u lokalnu bolnicu i zadržana u skladu sa Zakonom o mentalnom zdravlju, rečeno je porotnicima.

Sudu u Northamptonu je rečeno da je policija takođe pronašla svesku iz vikendice i u njoj pronašla „jezivu priču o tome kako je planirala i ubila nekoga, ali da nije sadržala ime osobe koju je ubila“, rekao je tužilac.

Kambrijske snage su obavestile kolege u Nortemptonu i oficire su poslali da pretraže njenu novu adresu. Površno prvo pretresanje imanja nije otkrilo ništa sumnjivo, ali drugim detaljnim pretresom otkriveni su krvavi dušek i jorgan u podrumu, i ‘sveže položena zemlja u bašti’.

Policija je zatražila da se Bil uhapsi zbog sumnje za ubistvo. Ajfon gospodina Bilingema je potom pronađen u vikendici tokom pretresa.

Porotnicima su pročitani odlomci sveske pronađene u vikendici, koji se odnosi na kultni film iz 90-ih Telma i Luiz.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pretpostavljam da bi trebalo da objasnim šta se dogodilo da bih došla do ove tačke. Moje mentalno zdravlje se pogoršavalo. Opet je išao okolo. Kad god je varao, podigao bi ulog na omalovažavanje i kritikovanje“, navodi se dnevniku.

„U redu, idemo. oktobar 2021. Pljuvao me i pretio mi tokom seksa. Počela sam da planiram zaveru kao „Tulip22“ nakon što je otišao u krevet. Više nisam mogla da spavam u krevetu jer mi je disanje bilo preglasno ili sam se previše kretala, ili sam hrkala ili itd. Morao sam da idem dole posle seksa, pa čak i kada mi nije dobro. Navikla sam da spavam dole i čekala sam da ode u krevet, a onda sam se naduvala i pustila „Tulip22″ da izađe. Znala sam da mu ne mogu dozvoliti da se izvuče“, navela je ona.

Knjiga je detaljno opisala kako je planiranje zločina počelo nakon Noći veštica, a Bil je shvatila da pravila o koronavirusu znače da će imati „zagarantovan desetodnevni period izolacije zbog pozitivnih simptoma“.

Bil je napisala da ga je ohrabrivala da se okupa „sa motivacijom da će imati seks nakon toga“, a nož je sakrila u svom krevetu dok se on kupao.

Zatim je napisala: „Naterala sam ga da nosi masku za oči. Bilo je teže nego što sam mislio da će biti. Sakrivanje tela je bilo loše. Pomeranje tela je mnogo teže nego što izgleda na TV-u“.

Sud je čuo da je telo pronađeno ispod ‘gomila’ u kome se nalaze ‘slojevi i slojevi’ kore, zemlje, ploča za popločavanje i raznih omotača.

Sud je čuo da je „delimično mumificirano“ telo gospodina Bilingama identifikovano putem zubnih kartona. Patolog je zaključio da je uzrok smrti jedna ubodna rana na desnoj strani vrata. Suđenje se nastavlja.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar