Lawangeen Abdulrahimzai Foto: Dorset Police

Migrant iz Avganistana Lavangin Abdulrahimzai koji je u martu prošle godine ubio britanskog marinca ispred prodavnice sendviča, ranije je u Srbiji osuđen za ubistvo, a u Italiji za dilovanje droge, prenosi Independent.

Abdulrahimzai je, piše Independent, u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva u Srbiji, otkriveno je na pripremnom ročištu za ubistvo marinca u Velikoj Britaniji.

Sud je naveo da srpske vlasti traže njegovo izručenje, ali je malo verovatno da će ga sudovi u Ujedinjenom Kraljevstvu deportovati bez automatskog prava na žalbu jer je osuđen u odsustvu.

Abdulrahimzai je stigao u Veliku Britaniju 2019. godine kao tražilac azila, tada je tvrdio da je 14 godina. Ispostavilo se da je imao 21 godinu, a od tada je učestvovao u brojnim krivičnim delima.

On je u martu prošle godine ubio marinca Tomasa Robertsa (21) ispred prodavnice sendviča u Bornmutu u Dorsetu, nakon što ga je navodno dva puta ubo nožem od 10 centimetara u grudi.

Lawangeen Abdulrahimzai Foto: Dorset Police

Optuženi, koji je bio „fasciniran noževima“, priznao je da je ubo marinca koji je preminuo od zadobijenih povreda.

POGLEDAJTE JOŠ:

Abdulrahimzai je osuđen za ubistvo nakon 12 sati većanja porote. U mesecima pre incidenta, Abdulrahimzai je na društvenim mrežama, naročito TikTok-u podelio svoje slike kako pozira sa nožem dugim oko 10 centimetara.

Optuženi je rekao da je postavio fotografije svog noža na TikTok da bi dobio pratioce od „ljudi koji vole noževe“. On je ispričao i da su mu roditelje ubili talibani, kao i da je njegov život u Avganistanu više puta bio ugrožen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar