Foto: Dorset Police

Nasilni video snimak sa Snepčeta koji je danas objavljen prikazuje tražioca azila optuženog za ubistvo kako žestoko udara drugog čoveka u 'uličnoj tuči' pre nego što se hvali i govori: 'Mi smo Avganistanci, držimo to tako radimo".

Na snimku koji je prikazan porotnicima, vidi se Avganistanac Lavangin Abdulrahimzai kako pribija svog bespomoćnog protivnika za pod dok on zadaje udarce, udarajući pognutog muškarca devet puta u glavu.

Na kraju videa, Abdulrahimzai snima sebe uz natpis „mi smo Avganistanci, držimo to tako radimo… 100 odsto sam siguran da ne biste zaboravili svoje lekcije do kraja života.“

Ovaj 21-godišnjak je optužen da je 12. marta prošle godine oko 4.30 ujutru ubio marinca Tomasa Robertsa (21) ispred prodavnice sendviča u Bornmutu u Dorsetu, nakon što ga je navodno dva puta ubo nožem od 10 cm u grudi.

Na saslušanju u krunskom sudu u Solsberiju danas se čulo kako je Abdulrahimzai bio umešan u ulične tuče za novac dok je živeo u Velikoj Britaniji.

Nikola Marčant-Džones, koji je hranio Abdulrahimzaija od početka 2020. do sredine 2021.,rekao je: „U jednom trenutku je rekao da vodi ulične tuče… činilo se da ima mnogo novca, nisam vidio novac, ali je bio kupujući lepe stvari.

„Rekao je da je dobio 100 funti za 10 minuta borbe. Postavio je snimak sebe na Snepčetu kako tuče drugog čoveka koji je bio mnogo stariji“, dodao je.

Abdulrahimzai se posvađao sa Robertsovim prijateljem Džejmsom Medvejem (24) zbog električnog trotineta koji su koristili prijatelji dok su se vraćali kući iz noćnog izlaska, saopštio je krunski sud u Solsberiju.

Porotnicima je rečeno da je, nekoliko trenutaka nakon što je intervenisao u nesporazumu, gospodin Roberts (21) zadobio dve ubodne rane u grudi od ‘agresivnog’ Abdulrahimzaija – od čega mu je jedan ubod probio srce.

Novi objavljeni snimci pokazuju da je Abdulrahimzai uhapšen u roku od nekoliko sati nakon smrtonosnog izboda Robertsa.Policajci u punoj taktičkoj opremi uleteli su u stan tražioca azila 24 sata nakon incidenta i uhapsili ga.

Na snimku se može čuti kako mu policajac čita zakonska prava jer je Abdulrahimzai pritvoren u hodniku svog stambenog bloka u Pulu, u Dorsetu, nakon racije koja se dogodila nešto posle ponoći 13. marta, skoro 24 sata nakon incidenta.

Nove slike objavljene po prvi put danas takođe prikazuju Abdulrahimzaija kako luta ulicama Bornmuta u Dorsetu u ranim satima 12. marta prošle godine pre nego što je navodno ubio Robertsa.

Sud je čuo da je Roberts, DJ, uživao u noćnom izlasku sa svojim prijateljem Džejmsom Medvejem (24), kada se gospodin Medvej posvađao sa Abdulrahimzaijem zbog električnog trotineta ispred prodavnice sendviča u metrou.

PROČITAJTE JOŠ:

Gospodin Roberts je delovao kao „mirotvorac“ i pokušao je da prekine svađu oko 4.40 ujutro 12. marta kada je Abdulrahimzai izvukao sečivo od 10 cm i dva puta ga ubo u grudi.

Gospodin Roberts je uspeo da ostane na nogama nekoliko sekundi dok je gospodin Medvej jurio za Abdulrahimzaijem, ali se nekoliko sekundi kasnije srušio na zemlju pošto je „obilno krvario“, a zatim preminuo u bolnici.

Abdulrahimzai negira ubistvo, ali priznaje ubistvo iz nehata.

Abdulrahimzai, koji je rođen u Avganistanu, stigao je u Veliku Britaniju u decembru 2019. godine i prvobitno je rekao vlastima da je imao 16 godina kada je uhapšen, ali je sud od tada utvrdio da sada ima 21 godinu.

Snimci sa nadzornih kamera objavljeni poroti ranije na suđenju pokazuju trenutak kada Abdulrahimzai beži peške odmah nakon uboda dok ga je jurio gospodin Medvej.

Abdulrahimzai se može videti kako trči „veoma brzo“ sa podignutom kapuljačom dok juri ka obližnjem parku.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar