Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

U masovnim grobnicama u Izjumu, u harkovskoj oblasti, nađeno je ukupno 447 tela, žrtava "ruskih osvajača", objavio je Ukrinform, pozivajući se na izjavu zvaničnika ukrajinske policije.

Iz grobnica je, kako se navodi, izvađeno 447 tela, do toga 215 žena, 194 muškaraca, petoro dece, 22 pripadnika službi. Nađeni su i posmrtni ostaci 11 ljudi čiji pol u ovom trenutku ne može da se utvrdi, objavio je na Fejsbuku načelnik Nacionalne policije Ukrajine Igor Klimenko.

Kako se navodi, „postoji mnogo tela sa tragovima torture“.

„Policijski forenzičari se suočavaju sa teškim zadatkom: da identifikuju telo svake ubijene osobe. Rodbina treba da ih sahrani na ljudski način“, naveo je Klimenko.

On je napomenuo da „istražitelji pažljivo dokumentuju svaki ratni zločin koji su počinili ruski vojnici“.

„Neće promaći nijedan detalj jer zločinci moraju biti kažnjeni“, naglasio je Klimenko i zahvalio stranim i ukrajinskim medijima za izveštavanje o ruskim zločinima.

„Svet treba da vidi i pamti zverstva ruskih mučitelja“, naglasio je Klimenko.

Ukrajinske vlasti objavile su ranije da je Izjum oslobođen 10. septembra „od ruskih osvajača“ nakon što je od početka aprila bio pod kontrolom.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je 16. septembra izjavio da je više od 400 tela, među kojima su mnoga sa tragovima torture, nađeno u masovnim grobnicama u oslobođenom Izjumu, podseća Ukrinform.

BONUS VIDEO: Uznemirujući snimci iz Buče – leševi na ulicama u predgrađu Kijeva


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)