Foto: Shutterstock/smith371

Sednica Skupštine opštine Budva, na čijem dnevnom redu je razrešenje gradonačelnika Budve Marka Carević, koja je počela oko 13.30 prekinuta je na sat i po jer je Služba obezbeđenja BMB sekjuriti, koju je opština angažovala otkazala obavljanje svojih usluga. Predsednik SO Budva Krsto Radović odredio je pauzu.

Sednica Skupštine opštine Budva, na kojoj treba da se razmatra inicijativa o smeni predsednika Opštine Marka Carevića, prekinuta je tek što je počela, kako bi se našao način za obezbeđivanje sigurnosti odbornika.

Firma BMB Sikjuriti koja se bavi obezbeđenjem zgrade Opštine neće vršiti obezbeđivanje sednice, saopšteno je predsedniku Skupštine Opštine Krstu Radoviću iz Uprave policije nakon čega je on odredio pauzu od sat i po.

Pred sam početak današnjeg zasedanja došlo je do tenzija ispred Opštine zato što je interventna policija pozvala okupljene da se raziđu.

Tada je gradski menadžer Milo Božović rekao svima da uđu u zgradu Opštine, a da se policija raziđe. Došlo je do guranja i provokacija, prenosi RTCG.

„Vijesti“ prenose da je policija asistirala dok je nezavisni odbornik Stevan Džaković napuštao salu. On je u pratnji odbornika Crnogorske partije otišao u njihove kancelarije.

Sednici je prethodio haos ispred zgrade opštine, gde je interventna jedinica pokušala da rastera okupljene građane. Gradski menadžer Milo Božović je tokom sukoba sa policijom rekao da policija nema ovlašćenje i rekao građanima da uđu u zgradu.

Nakon toga je došao Carević koji je bio na sastanku sa jednim od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem i rekao policiji da se skloni i da ih pusti da rade. Policija se još uvek nalazi ispred zgrade opštine, pišu „Vijesti“.

Ispred Opštine Budva postrojila se interventna jedinica policije, pola sata pre početka sednice. Policija je svuda oko improvizovane skupštinske sale i legitimiše sve koji nameravaju da priđu improvizovanoj sali.

Podsetimo, juče je tokom pauze u zasedanju Skupštine opštine Budva, na kojem je trebalo da se izglasa smena predsednika lokalnog parlamenta i predsednika budvanske opštine, dogodilo više incidenata, a bilo je i polivanja vodom.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram