Rim Koloseum Screenshot/Reddit
Rim Koloseum Screenshot/Reddit

Čovek iz Kalifornije koji je snimio dvoje turista kako urezuju svoja imena u zid Koloseuma nazvao ih je "kretenima" i rekao da "je želeo da uradi nešto po tom pitanju".

Geograf Rajan Luc (38) snimio je turistu, identifikovanog kao Ivan, dok je urezivao imena u kamene zidove stare 1.937 godina koristeći set ključeva.

Luc je ekskluzivno za Dejli mejl rekao: „Nisam mogao da verujem kada sam video šta ovaj idiot radi. Fasciniran sam istorijom i kulturom i tu je bio ovaj glupak koji je to skrnavio, što je zločin i hteo sam nešto da učinim po tom pitanju. Zato sam snimio snimak i pokazao ga čuvarima mesta“.

On navodi da mu je čuvar rekao da ne može ništa da učini jer ih zapravo nije video kako uništavaju zid, ali je rekao da treba da razgovara s njegovim šefom.

„Tako sam i uradio i on mi je rekao da je pozvana policija. To je bilo poslednje što sam čuo, a onda sam napustio Koloseum i nastavio sa svojim danom. Video sam postavio u nadi da će ih neko prepoznati i identifikovati i da će onda biti kažnjeni. Mislim da su oboje, ko god da su, idioti i imam užasan osjećaj da su ova dva kretena Amerikanci jer to je vrsta stvari za koju imamo reputaciju. Ali poštujem kulturu i istoriju i zahvalan sam što sam posetio mesto kao što je Rim i ugostili me tako divni ljudi, a onda dva idiota učine nešto ovako“, naveo je Luc.

Inače, mladi turista identifikovan samo kao Ivan oštetio je rimski Koloseum tako što je ključevima urezao svoje i ime svoje verenice na jednom od zidova Flavijevog amfiteatra, a sada mu preti kazna od najmanje 15.000 evra i do pet godina zatvora.

Turista je na zid 1.937 godina starog rimskog Koloseuma ključevima urezao „Ivan + Hayley 23“, aludirajući na godinu u kojoj su posetili ovaj kultni amfiteatar.

Video je objavljen na Reditu pod naslovom: „Je**ni turista urezuje ime u Koloseumu u Rimu“. Na snimku, muškarac koji govori engleski i sve snima negoduje: „Jesi li ozbiljan, čoveče? Ovo je sj**ano, baš si se*onja“.

Mnogi su autoru snimka poručili da bi istu trebalo da pošalje policiji u nadi da će ona uhvatiti vandala.

„Veoma ozbiljan i nedostojan postupak i znak nevaspitanja. Nadam se da će počinilac biti identifikovan i sankcionisan po našim zakonima“, izjavio je ministar kulture Đenaro Sanđulijano.

***

BONUS VIDEO: U Italiji zbog poplava raseljen veliki broj ljudi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar