Atlanta pucnjava ilustracija
pucnjava ilustracija Foto:EPA/ERIK S. LESSER

Šestomesečna beba je ubijena u severozapadnoj Altanti u ponedeljak poslepodne, a istraga ubistva je u toku, saopštila je policija, prenosi Fox5Atlanta. Pucnjava se dogodila oko 15 časova u Fud Martu na Anderson Aveniji. Prema policiji, došlo je do svađe između dve odrasle osobe koja je rezultirala pucnjavom.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija Atlante je prvobitno potvrdila da je maloletnik umešan u pucnjavu. Kasnije je rečeno da je maloletna osoba zapravo beba koja se našla u unakrsnoj vatri.

Prema pisanju američkih medija, došlo je do pucnjave između dve bande, a jedan zalutali metak je pogodio bebu dok je bila pored majke u automobilu. Majka nije odmah videla da joj je dete pogođeno, pošto je uletela u kišu metaka.

Lekari su potom šestomesečno dete hitno prevezli u Memorijalnu bolnicu Grejdi, gde lekari nisu uspeli da mu spasu život.

Policija se fokusirala na pronalaženje odgovornih osoba.

„Naši istražitelji trenutno rade na tragovima i nadamo se da ćemo ovaj slučaj moći relativno brzo da rešimo. Beba je bila slučajna žrtva pucnjave. Nećemo se zaustaviti, radićemo i tokom noći kako bismo pronašli krivce“, rekao je šef policije Atlante Rodni Brajant.

Gradonačelnik Atlante Andre Dikens bio je na licu mesta dok je policija prikupljala dokaze. Imao je nekoliko oštrih reči za osumnjičene.

„Ova deca snose teret i bol odraslih koji koriste oružje za rešavanje sporova“, rekao je Dikens obraćajući se medijima.

„Deca ovaj teret plaćaju svojim životima“.

I gradonačelnik i policija su obećali da će odgovorne osobe biti uhvaćene.

BONUS VIDEO: Pucnjava na univerzitetu u Nemačkoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar