Ilustracija: Shutterstock

Don Domagoj Kelava, bivši sveštenik Sukošana i Debeljaka koji je zbog fizičkih napada na 70-godišnju časnu sestru Anetu i 43-godišnju komšinicu kažnjen s 10, odnosno 17 dana zatvora, već je pet meseci je sveštenik Župe Uznesenja Blažene Device Marije na ostrvu Ravi, piše Zadarski list.

Zadarska nadbiskupija je u saopštenju navela da je Kelava na Ravi od Božića 2022. godine. Oni su osudili spomenute napade i izrazili nadu da se takvo ponašanje neće ponoviti.

„Nakon krivičong postupka i ispunjenja krivičnih i disciplinskih mera zbog lošeg i neprihvatljivog ponašanja koje Crkva osuđuje i zbog kojih žali, gajimo nadu i poverenje u bolje ponašanje“, rekla je Nadbiskupija pa se izvinila ženama koje je Kelava napao.

Zadarski list navodi da se sveštenici šalju na ostrva kada žele da ih kazne i da vreme koje će na njima provesti zavisi od njihovog rada i ponašanja.

List piše i da se napadnuta časna sestra Aneta trenutno nalazi u samostanu u inostranstvu.

Kelavin napad na časnu sestru dogodio se ispred parohijskog doma. Prvo je na nju glasno vikao, zatim rekao „jeb** ti mater“ i na kraju udario šakom u lice, nakon čega je časna pala na tlo, prenosi Jutarnji list.

PROČITAJTE JOŠ:

Časna je sestra zbog udarca i pada na tlo zadobila povrede lica i ogrebotine na laktu leve ruke. Kelava je za napad na časnu kažnjen s 10 dana zatvora.

Nekoliko dana kasnije, don Kelava napao je svoju 43-godišnju komšinicu i zadao joj lakše telesne povrede. Za ovaj je napad kažnjen sa 17 dana zatvora no odslužio je dva jer je tokom sudskog procesa u istražnom zatvoru proveo 15 dana.

Zadarska se nadbiskupija izvinila žrtvama, pokrenula je kanonski postupak protiv sveštenika, zabranila mu održavanje misa, ispovedanje te ga na kraju udaljila iz parohije Sukošan i Debeljak.

BONUS VIDEO: Hrvatski predsednik o srpskim cajkama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar