Foto: Shutterstock/Volodymyr TVERDOKHLIB

Nekoliko hiljada građana Mostara okupilo se danas na trgu Musala u znak podrške Palestincima, koji su prethodnih dana pretrpeli ogromne žrtve tokom izraelskih napada, prenela je Anadolija.

Prethodno je gradonačelnik Mostara Mario Kordić zabranio svako okupljanje u znak podrške ijednoj od zaraćenih strana.
Zbog toga se iz organizacije skupa povukla Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini, koja je trebalo da bude koorganizator.

„Ovaj glas nije toliko jak. Mi možemo toliko da pružimo narodu Palestine. Neke makar dve marke. Sve što možemo pomoći – tu smo. Vrlo je važno da svaki građanin naše države bilo koje veroispovesti stane uz nevini narod Palestine.

Tamo ginu nedužna stvorenja. Jutros su započeli kopneni napadi. Napada se iz vazduha i sa kopna. Dolaze samo tužne vesti. Da možemo biti s njima, bili bismo sigurni. Ono što možemo učiniti – tu smo“, izjavio je učesnik skupa Nermin Merzić.

Pročitajte još...

On je dodao da je ogorčen zbog činjenice da je gradska vlast zabranila javna okupljanja na kojim bi se pružala podrška Palestincima ili Izraelu i napomenuo da je Izrael ranije imao podršku iz Mostara.

„Nažalost, svesni smo ko čini našu gradsku vlast i šta zastupaju. Zastava Izraela na Kosači bila im je okej. Čim se prvi put kazalo da se stane i pomogne narodu Palestine, oni su rekli ‘stop’. Kao, ne podržavaju ni Izrael. Ni jedne, ni druge“, dodao je on.

Sve najnovije informacije o ratu na Bliskom istoku pratite u našem blogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar