Lidija Mitrović Foto: Savo Prelević/Vijesti

Tužilački savet suspendovao je specijalnu tužiteljku Lidiju Mitrović nakon što je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo optužni predlog protiv nje zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj.

„Vijestima“ je nezvanično saopšteno da je to učinjeno nakon što je sud zakazao glavni pretres protiv okrivljene tužiteljke.

„Tužilački savet je shodno članu 23 Poslovnika Tužilačkog saveta, doneo odluku da se Specijalna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu Lidija Mitrović, privremeno udaljava od dužnosti vršenja tužilačke funkcije, zato što je protiv imenovane pokrenut krivični postupak za delo koje je čini nedostojnom za vršenje tužilačke funkcije“, navodi se u saopštenju objavljenom nakon sednice Tužilačkog saveta.

Specijalno državno tužilaštvo tereti tužiteljku Lidiju Mitrović da je pomogla da četiri fizička i jedno pravno lice izbegnu krivično gonjenje, da su kao organizovana kriminalna grupa počinili krivično delo utaja poreza, čime je zloupotrebila službeni položaj, prenose Vijesti.me.

Ona je, međutim, to na saslušanju negirala, tvrdi njen pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović.

Pojasnio je da je Mitrovićevu saslušao specijalni tužilac Miloš Šoškić, zbog sumnje da je počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja, u predmetu “Klap”.

PROČITAJTE JOŠ:

Specijalno tužilaštvo u tom slučaju podiglo je optužnicu protiv Danilovgrađanina Dejana Lakića i još 18 osoba koje se terete za pripadništvo kriminalnoj organizaciji koja je malverzacijama državnu kasu olakšala za milionske iznose.

Piperović je pojasnio da je tužiteljka Mitrović, krivičnu prijavu protiv te četiri osobe i jednog pravnog lica odbacila nakon što su se dogovorili da ti okrivljeni prihvate institut odloženog gonjenja i plate porez i doprinose, u visini koju je veštak odredio u nalazu.

Tužilaštvo je, prema informacijama “Vijesti”, smatralo da se tim činom, tužiteljka svrstala na stranu okrivljenih i da im je “progledala kroz prste”.

BONUS VIDEO: Abazović o parlamentarnim izborima, zimskom snu ustavnog suda i mafije u Crnoj Gori

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar