Foto: Beta/AP Photo/Salim Dawood

Sud u Zambiji je odlučio da se uhapšeni hrvatski državljani budu pušteni da se brane sa slobode. Kako prenose hrvatski mediji, zabranjen im je izlazak iz zemlje, moraće da plate kauciju, predaju dokumente i imaju obavezu redovnog javljanja policiji.

Jutarnji list piše da je sud naložio da svako od njih za slobodu mora da plati protivvrednost od 1.000 američkih dolara i da nakon puštanja na slobodu ne smeju da napuste Zambiju do okončanja procesa.

Foto: Beta/AP Photo/Salim Dawood

Pored toga, moraju da nađu dvoje ljudi iz Ndole koji će garantovati za njih, treba da predaju putne isprave i redovno se javljaju policiji.

Foto: Beta/AP Photo/Salim Dawood

Naredno ročište zakazano je za 23. januar.

Pročitajte još:

Podsetimo, osmoro državljana Hrvatske već mesec dana nalazi se u pritvoru u Zambiji. Oni su optuženi za tri krivična dela – trgovinu decom, falsifikovanje dokumenata i upotrebu istih. Ovaj slučaj podigao je veliku buru u Hrvatskoj, ali i regionu, jer uhapšeni tvrde da su legalno usvojili decu, dok ih zambijske vlasti optužuju za trgovinu maloletnicima.

U pritvoru u Zambiji nalaze se Damir (44) i Nadica (45) Magić, odbornik zagrebačkog mesnog odbora Samoborček s liste Možemo, Noa (45) i Ivona (36) Kraljević, Ladislav (42) i Aleksandra Peršić (40), Zoran Subošić (52), inače gitarista Hladnog piva, i njegova supruga Azra Imamović Subošić.

BONUS VIDEO Osam hrvatskih državljana pred sudom u Zambiji zbog optužbi o trgovini decom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare