Foto: Shutterstock

Devojka koja je studirala kako bi postala medicinska sestra, pala je sa prozora svog stana na četvrtom spratu dok je postavljala božićne ukrase. Kako se navodi, ona je iskrvarila nasmrt nakon što je bolnica navodno odbila da je leči.

Dina Khalil (22) tragično je pala sa visine od 18 metara na zemlju sa prozora svog stana u Amanu u Jordanu.

Nakon pada, mlada žena je hitno prebačena u obližnju bolnicu, ali je osoblje odbilo da je primi jer nije imala zdravstveno osiguranje, tvrdi njen otac.

Dinini prijatelji su uspeli da sakupe dovoljno novca da joj pruže neki osnovni tretman, ali do tada je ona izgubila previše krvi.

Potom je prebačena u bolnicu Rambam u lučkom gradu Haifi na severu Izraela, ali je 29. decembra proglašena mrtvom.

Njen otac je rekao: „Verovatno je bilo prekasno. Pošto je bolničko osoblje čekalo dugo pre nego što ju je lečilo, izgubila je mnogo krvi. Posle nekoliko dana uspeli smo da je prebacimo u bolnicu Rambam, gde je proglašena mrtvom“.

Sada je porodica donirala Dinine organe za transplantaciju, što bi moglo da spase živote još petoro ljudi, prenosi Tajms of Izrael.

Njen otac je rekao za izraelski TV kanal 12: „Odlučili smo da doniramo sve organe moje ćerke. Iz bolnice sam shvatio da je spasila živote petoro ljudi. Nismo razmišljali do koga će doći, glavno je da se spasu ljudski životi. Veoma smo srećni zbog odluke, ali mi je žao što se to desilo mojoj voljenoj ćerki. Zaista je volela profesiju medicinske sestre i na kraju je preminula“.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar