Foto: Chase Cofield/The Victoria Advocate via AP

Četiri putnika su poginula, a još jedan je povređen nakon što se mali avion srušio u okrugu Lavaka u Teksasu u utorak ujutro, saopštilo je državno Odeljenje za javnu bezbednost.

Jedini preživeli odvezen je na jug u bolnicu u obližnjem malom gradu.

Slike iz olupine pokazuju ostatak malog jednomotornog aviona kako leži na ravnom travnatom polju, okružen komadima krhotina. Više od 10 vozila bilo je u blizini snimljenog mesta dok su zvaničnici stajali iznad njega.

Neki stanovnici koji žive u blizini rekli su da je u tom području oko 11 sati bila magla kada se avion srušio – srušio se u blizini okružnih puteva manje od jedne milje od opštinskog aerodroma Joakum u južnom centralnom Teksasu.

Joakum u Teksasu je grad sa manje od 10.000 ljudi koji se nalazi između četiri velika grada San Antonija, Ostina, Hjustona i Korpus Kristija.

Crkva u oblasti Memfisa saopštila je da su Bil Garner, Stiv Taker, Tajler Paterson i Tajler Springer svi poginuli u nesreći.

PROČITAJTE JOŠ:

„Svi su bili voljeni članovi crkve Harvest i njihov gubitak trenutno nas ostavlja bez pravih reči da izrazimo našu tugu“, saopštila je crkva, najavljujući da će njen centar za bogosluženje biti otvoren za molitvu i vreme žalosti u utorak uveče.

U objavi se navodi da je pastor Kenon Von jedini preživeli prebačen u bolnicu i da je u stabilnom stanju od poslednjeg izveštaja.

Veb sajt za praćenje letova FlightAvare pokazao je da je avion poleteo sa međunarodnog aerodroma u Memfisu nekoliko sati pre pada i da je putovao povratno od Memfisa do Dalasa pre samo nekoliko dana.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo će takođe istražiti nesreću.

BONUS VIDEO: Spasioci pretražuju olupinu srušenog nepalskog aviona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar