Foto:Profimedia; Hennadii Minchenko / Zuma Press / Profimedia; Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

Osamnaest osoba je poginulo, uključujući ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, nakon što se helikopter srušio pored vrtića u istočnom predgrađu glavnog grada Kijeva. Pored ministra Denisa Monastirskog, poginuli su njegov zamenik Jevgen Jenjih i državni sekretar Jurij Lubkovič.

Među žrtvama je i troje dece, a još 10 njih se nalazi u bolnici. Ministar Denis Monastirski bio je sa još osam drugih u helikopteru.

Šef nacionalne policije Igor Klimenko napisao je na Fejsbuku da je helikopter pripadao ukrajinskoj državnoj službi za vanredne situacije.

Nakon pada izbio je požar u blizini vrtića, a deca i osoblje su izbačeni iz zgrade. Ostaci helikoptera bili su vidljivi ispred zapaljene zgrade.

U trenutku pada bilo je mračno i magla, a prvi izveštaji sugerišu da je helikopter udario u vrtić pre nego što se srušio u blizini stambene zgrade.

PROČITAJTE JOŠ:

Dvadeset dve osobe su prebačene u bolnicu, uključujući 10 dece, rekao je gospodin Klimenko.

Foto:Ukraine Presidents Office / Alamy / Alamy / Profimedia; Ukraine Presidents Office / Alamy / Alamy / Profimedia

Ko je bio ministar Monastirski?

Monastirski je bio kandidat za partiju Sluga naroda na ukrajinskim parlamentarnim izborima 2019. godine. Postavljen je na 19. mesto na nacionalnoj izbornoj listi i izabran u ukrajinski parlament. U parlamentu je postao šef skupštinskog Odbora za poslove sprovođenja zakona.

Denis Monastirski Foto: mvs.gov.ua

Nakon što je 12. jula 2021. ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov podneo ostavku na mesto ministra unutrašnjih poslova, Monastirski je 16. jula 2021. imenovan za ministra unutrašnjih poslova od strane 271 poslanika. Anton Heraščenko je postao jedan od njegovih zvaničnih savetnika u Ministarstvu.

BONUS VIDEO: Pad helikoptera u blizini vrtića u regionu Kijeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar