Volodimir Zelenski Foto: Ukraine Presidency via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski oglasio se nakon što je prilikom pada helikoptera u Kijevu stradalo najmanje 18 ljudi, uključujući troje dece. Prvi čovek zemlje je izjavio saučešće porodicama nastradalih i izneo nove detalje tragedije.

Kako je naveo Zelenski, propeler helikoptera koji se srušio pao je na teritoriju jednog od vrtića.

„Nepoisiv bol. Zadužio sam Službu bezbednosti Ukrajine u saradnji sa Nacionalnom policijom Ukrajine i drugim nadležnim organima da saznaju sve okolnosti onoga što se dogodilo. Na mestu nesreće rade sve službe. Moje saučešće svim rođacima i prijateljima preminulog“, naveo je Zelenski.

Dodao je i da oseća neopisiv bol i da će zauvek pamtiti troje političkih saboraca koji su poginuli prilikom pada helikoptera.

Denis Monastirski Foto: mvs.gov.ua

„Neopisiva bol…Denis, Jevgen, Jurij, ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova… istinske patriote. Ostaće svetla uspomena! Ovo crno jutro im je oduzelo život“, istakao je Zelenski

Podsetimo, među stradalima su su ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Denis Monastirski, njegov prvi zamenik Jevgenij Jenjin, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Jurij Lubkovič, njihovi pomoćnici, posada helikoptera.

Ukrajinski ministar Denis Monastirski i njegovi saradnici koji su poginuli u padu helikoptera u regionu Kijeva, bili su na putu ka liniji fronta.

Ovo je naveo zamenik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko, ističući da je ceo vrh ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova bio na putu ka „vrućoj tački“ na frontu kada se njegov helikopter srušio, prenosi BBC.

Pročitajte još:

Letelica se srušila na lokalni vrtić, pri čemu je poginulo 18 ljudi, pokazuju trenutne informacije. Među njima je i troje dece, dok se 22 osobe trenutno nalaze na bolničkom lečenju.

U helikopteru koji se srušio bilo je devet osoba, među kojima su Monastirski, njegov zamenik Jevgen Jenjih i državni sekretar Jurij Lubkovič. Ceo vrh ukrajinskog ministarstva policije poginuo je u blizini Kijeva.

BONUS VIDEO Žestok raketni napad Rusije na Ukrajinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare