Napadač koji je u zagrebačkom naselju Kozari putevi sinoć ubio jednoipogodišnju jevojčicu i teško povredio njenuj majku, na kraju je izvršio samoubistvo.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji, Goran Knežević​ (43) se, nakon što je sekirom navalio na bivšu partnerku i njenu bebu, pobegao. Dok je vozio po zagrebačkoj zaobilaznici nazvao je brata svoje bivše i rekao mu kakav je zločin počinio, na šta mu je ovaj navodno odgovorio: ‘Ili se sam ubij ili ću te ja‘.

Ubica je nakon toga odlučio sam da okonča život tako što se bacio pod kamion.

Foto: Shutterstock

Pre nego što je počinio samoubistvo, 43-godišnjak je prouzrokovao dve nesreće s materijalnom štetom. Nakon drugog sudara je sleteo s puta da bi se prilikom povratka na A3 bacio pod kamion.

Inače, brat povređene žene živi nekoliko kuća dalje od mesta stravičnog zločina, a devojčica koja je podlegla stravičnim povredama nije dete napadača.

Počiniteljeva bivša partnerka trenutno se nalazi u teškom stanju u bolnici.

Oglasila se policija

O stravičnom zločinu oglasila se i zagrebačka policija saopštenjem.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Prvi poziv policiji uputila je žena – žrtva starosti 42 godine i prijavila zlostavljanje od strane bivšeg supruga starosti 43 godine. Nakon toga, usledila su još dva poziva, jedan o svađi na putu, a potom i povređivanju osoba sekirom.

POGLEDAJTE JOŠ:

Odmah po prvom pozivu policiji, na mesto događaja upućeni su policijski službenici koji su dolaskom utvrdili da je 43-godišnjak sekirom zadao udarce u područje glave detetu i majki deteta koje su pronađene u teškom stanju i kojima su policijski službenici na mestu događaja odmah počeli da pružaju prvu pomoć da bi potom, po dolasku hitne medicinske pomoći, žrtvama pomoć bila pružena u bolnicama na području Grada Zagreba.

Naknadno je primljena informacija o pogibiji muškarca u nesreći na AC A3. Na mestu nesreće sproveden je uviđaj od strane dežurne zamenice ŽDO-a u Zagrebu i ekipe PU zagrebačke, te je utvrđeno da se radi o samoubistvu.

KAKO POTRAŽITI POMOĆ
Ako nisi siguran kome da se obratiš za pomoć, a osećaš da ti je potrebna, za početak, imaj na umu da je tvoj lekar opšte prakse u mogućnosti da te uputi stručnjaku za mentalno zdravlje i konsultovanje s njim je prvi korak ka lečenju. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ne možeš tim putem, u nastavku su navedena mesta i ljudi koji te mogu uputiti ili koji pružaju dijagnostičke i terapijske usluge za depresiju.

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Crnogorska 2/16, Savski Venac, Beograd

Telefon: 064 2288885

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected].

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Višegradska 26, Beograd

Institut za mentalno zdravlje

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar