Foto:Tanjug/AP Photo/Francisco Seco/Screenshot/Twitter/Ragıp Soylu @ragipsoylu

Pojedini turski mediji preneli su snimak navodnog bekstva žene koja je osumnjičena za jučerašnji bombaški napad u Istanbulu. U napadu je ubijeno šest ljudi, a ranjena je 81 osoba. Zvanične potvrde da se na ovom snimku nalazi osumnjičena nema, a turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu jutros je saopštio da su 22 osobe uhapšene zbog umešanosti u napad.

Snimak je objavio i Radžip Sojlu, urednik „Middle East Eye. Na njemu se vidi kako ljudi panično beže nakon eksplozije koja je odjeknula oko 16.20 po lokalnom vremenu.

U jednom momentu, u masi se pojavljuje i žena koja je navodno osumničena za napad i ona trči u nepoznatnom pravcu. Nijedan turski zvaničnik nije potvrdio, niti komentarisao ovaj snimak.

Ministar unutrašnjih poslova Sojlu jutros je saopštio da su 22 osobe uhapšene zbog napada, a između ostalih i žena koja je još juče označena kao osoba koja je odgovorna za napad.

Njene fotografije počele su da se šire društvenim mrežama, a na njima se vidi kako sedi na klupi na aveniji Istiklal u samom centru Istanbula.

Nakon 40 minuta, eksplozija je odjeknula, a ona nestala u nepoznatom pravcu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sojlu je rekao da je osumnjičena osoba povezana sa zabranjenom Kurdistanskom radničkom partijom (PKK). On je istakao da je još 21 osoba povezana sa bombašem takođe privedena, dodajući da postojeći nalazi pokazuju da je to napad koji je izvršila teroristička grupa PKK/IPG, misleći na ogranak terorističke grupe PKK na severu Sirije, na granici sa Turskom.

„Ocenili smo da je instrukcija za napad stigla iz Kobanija“, rekao je Sojlu novinarima, dodajući da je bombaš „prošao kroz Afrin u severnoj Siriji“.

Avenija Istiklal bila je i meta terorističkog napada 2016. godine, kada je bombaš samoubica ubio četiri osobe, a ranio 39. Turska vlada je tada saopštila da je napadač povezan sa grupom Islamska država, ali nije preuzela odgovornost.

BONUS VIDEO Uhapšena osoba osumnjičena za bombaški napad u Istanbulu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar