Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Sirijski izbeglica izgubio je 25 rođaka u zemljotresu koji je razorio Tursku i Siriju nakon što je cela njegova porodica "pobegla iz rata da bi našla utočište".

Amhad Idris, raseljeni Sirijac, rekao je da je većina njegove porodice poginula u katastrofi u Sarakibu u Siriji i da ih je „sudbina sustigla“.

Gospodin Idris je danas posetio mrtvačnicu i prošetao između tela svojih najmilijih.

Držeći se za mrtvog unuka rekao je: „Boli me srce. Zbog svega što se dogodilo. Nikad nisam mislio da se ovako nešto može dogoditi. Izgubio sam ćerku; dva njena sina – mislim na svoje unuke; porodicu svekra moje ćerke; svekrvu moje ćerke i sinove – od kojih je jedan imao decu, veliku porodicu i nekoliko sinova“.

„To je ukupno oko 25 ljudi“, rekao je on za Skaj njuz.

Gospodin Idris i njegova porodica pobegli su iz dela Sirije gde su živeli, da bi našli utočište u Sarakibu 2012. godine, koji je ponovo zauzela sirijska vojska 2020. godine.

Rekao je: „Pobegli smo od rata. Pogledajte kakva nas nepravda goni, i šta nam se dogodilo. Ovde smo došli na osnovu pronalaska sigurnog skloništa za nas i našu decu. Ali na kraju, vidi kako nas je sudbina ovde sustigla“.

Ukupan broj mrtvih u Turskoj i Siriji večeras se popeo na 12.049.

Ova ukupna brojka dolazi nakon što su Beli šlemovi objavili da je najmanje 1730 ljudi poginulo na području pod kontrolom opozicije na severozapadu Sirije.

BONUS VIDEO: Srpski spasioci u Turskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar