Silovanje ilustracija Foto:Shutterstock

Silovatelj Igor B., koji je u Srbiji odslužio kaznu od 15 godina zatvora zbog silovanja dve maloletnice u Beogradu, pronađen je danas u Banjaluci. Izvor Srpskainfo otkriva da će on još danas napustiti BiH i vratiti se u Srbiju.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka operativnim radom na terenu došli su do saznanja da se silovatelj nalazi u Banjaluci.

„Inspektori su preduzeli brojne radnje iz svojih nadležnosti i on je identifikovan, a utvrđeno je da boravi u jednom hostelu u Banjaluci“, kaže izvor Srpskainfo.

Prema njegovim rečima, o svemu je odmah obaveštena i Služba za poslove sa strancima.

„Pošto nije prijavio boravak i radi se o opasnoj osobi, njemu je odmah izdato rešenje kojim mu se otkazuje boravak u BiH i naređuje da napusti državu“, pojašnjava sagovornik.

Dodaje je Igor B. upravo na putu da napusti BiH i da pređe u Srbiju.

„Radi se o veoma opasnoj osobi koja je u Beogradu pretukla i silovala dve maloletnice, a pokušao je da siluje još jednu. Na sreću, banjalučka policija ga je pronašla i on je morao da izađe iz BiH“, kaže pomenuti izvor.

Ističe da je, iako je ta osoba prošla neku vrstu rehabilitacije, ipak bolje da nije u Banjaluci.

On je proglašen krivim u sudu u Beogradu zato što je 13. decembra 2007. godine, oko 14 časova, u Ulici braće Srnić prinudio na obljubu maloletnu devojčicu. Kako je utvrdio sud, najpre stavio ruku preko usta, a potom je ugurao u lift koji je zaglavio između spratova. Potom je više puta ošamario devojčicu, a zatim se seksualno iživljavao nad njom. Igor B. je, kada je završio, zapretio joj da će je ubiti ako nekome bilo šta kaže, a zatim je pobegao.

PROČITAJTE JOŠ:

On je počinio još jedno krivično delo i to samo dva dana pre prvog u Ulici vojvode Šupljikca. Prema presudi, Igor B. je pratio svoju žrtvu, a kada je vidio da devojčica otključava vrata, sačekao je nekoliko minuta i pozvonio. Kada je devojčica upitala: „Ko je?“, on je odgovorio: „Tata“.

Ne sumnjajući da joj preti opasnost, ona je otvorila ulazna vrata kuće, i kada je videla da pred njima nije njen otac pokušala je brzo da ih zatvori. Silovatelj je, međutim, uspeo da stavi nogu između vrata i praga. Uz pretnju da je gotova ukoliko bude pisnula, napasnik je naterao devojčicu da pođe do sobe na spratu i skine donji veš. Zatim je seksualno zlostavljao.

Dve nedelje kasnije, napao je i treći put. U Ustaničkoj ulici povukao je žrtvu, takođe maloljetnicu, do ulaza zgrade, a kada su došli između prvog i drugog sprata, naredio je da ga oralno zadovolji. Kako je ona odbila to da uradi, napasnik je nekoliko puta udario u glavu.

Devojčica je počela da se otima, udara nasilnika i vrišti. Igor B. nije uspeo u svojoj nameri jer je jedan od komšija čuo dečije vapaje i pobegao je. On je kasnije pronađen i uhapšen.

***

BONUS VIDEO: Kijev granatirao aerodrom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar