Foto: Shutterstock

Već pune dve nedelje na poternici se nalazi 29-godišnji muškarac, sin uglednog bračnog para (majka mu je poznata hrvatska sutkinja), protiv kojeg je nedavno Tužilaštvo u Zagrebu podiglo optužnicu zbog osnovane sumnje da je u dva navrata silovao devojku prema kojoj se šest godina nametljivo ponašao.

Uprkos ovim teškim optužbama, kao i kršenju izrečene sudske mere zabrane prilaska devojci, sud dva puta nije prihvatio predlog DORH-a da se sinu uglednih roditelja odredi pritvor, a sad je u begu.

Prema optužnici, 29-godišnjak, s kojim je devojka ranije neko vreme bila u vezi, kaznena dela na njenu štetu činio je od 2015. pa sve do prošle godine. Izrečena sudska mera zabrane prilaska žrtve, koja mu je izrečena na početku istrage, imala je minimalan, ako ikakav učinak.

Hrvatska policija
Hrvatska policija Foto:Shutterstock/lordzg

Naime, kako proizlazi iz optužnice, on je 28. aprila ove godine u tramvaju prišao devojci. Iz njene prijave kao i snimaka iz tramvaja vidljivo je da je žrtvu uočio u tramvaju te joj prišao i rekao: „Šta se i dalje ljutiš na mene? Hoćemo na kafu ili kebab?“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Devojka je prestravljeno odmah nazvala policiju i rekla što se događa u tramvaju broj 11, a ti njeni navodi, kao i ono što je usledilo, potvrđeni su snimkom nadzornih kamera na kojoj se vidi kako optuženi celo vreme ne skida pogled s nje te joj prilazi i stoji pored, na udaljenosti od nekoliko centimetara, i to punu 71 sekundu. Obraća joj se, iako ona od njega okreće glavu i razgovara na telefonu nakon čega seda na stolicu dva metra dalje i nastavlja da je gleda i smeje joj se u lice. Ona nakon toga izlazi iz tramvaja, a policija ponovno inzerveniše tako da je tužilaštvo, zbog kršenja prethodno određene mere, za 29-godišnjaka ponovno predložilo pritvor.

Međutim, sudija istrage je taj predlog odlučio da odbije, očigledno smatrajući da okrivljenog, sina njegove ugledne kolegenice, ne treba poslati u Remetinec, prenosi Jutarnji list.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar