Ivo Ivic
Ivo Ivić direktor Klinike za infektologiju splitskog KBC-a Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL

Nevakcinisani protiv korona virusa, pogotovo stariji, ako to ne učine kandidati su za respirator i umiranje, upozoravajuća je poruka koju je danas uputio šef Klinike za infektologiju KBC Split Ive Ivića.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ljudi se ponašaju samoubistveno, očekuju da se neće zaraziti, a svi ćemo se zaraziti više puta. Razlika izmedu nas je samo u vakcinaciji. Oni koji nisu vakcinisani kandidati su za umiranje. Mi dnevno imamo preko 20 prijema“, rekao je Ivić.

Na području Splita i cele Splitsko-dalmatinske županije proteklih sedmica je situacija sa korona virusom alarmantna, pa su tamo danas otputovali premijer i ministar zdravlja Andrej Plenković i Vili Beroš, prenosi Tanjug.

Ive Ivica kaže da je na respiratoru 47 pacijenata, što do sada nije bio slučaj, čak ni u zimskoj sezoni kada nije bilo vakcine.

„Dolaskom omikrona smo doživeli nagli porast. Imamo hospitaliziranih 219 bolesnika. Ako dodemo do 250 moramo isprazniti cele Križine“, rekao je Ivo Ivić iz splitske bolnice” u emisiji „U mreži Prvog“, na Hrvatskom radiju.

BONUS VIDEO: Omikron – Novi soj pred vratima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare