Foto: Tatiana Bolari/Eurokinissi via AP

Razbijeni prozori na izlozima, oštećene fasade na kućama i otvorene kapije svedoče o tome da se nešto strašno dogodilo u provincijskom gradu Nea Anhijalos u kod Volosa u Grčkoj, čiji su stanovnici morali da se evakuišu juče nakon eksplozije u vojnom skladištu.

„Grad je prazan od juče, a neki se polako vraćaju kako bi videli štetu koja je načinjena. Stanovnici su napustili Nea Anhijalos u 18 sati popodne, skoro sve su ostavili za sobom, kuće, svoje automobile“, piše portal Ert news.

Na sreću, niko nije povređen u incidentu.

Požar u okolini Volosa, u centralnoj Grčkoj, koji je izazvao eksplozije u vojnom skladištu, stavljen je pod kontrolu, saopštila je Vatrogasna služba te zemlje.

Foto: Tatiana Bolari/Eurokinissi via AP

Snimci pokazuju sablasnu sliku grada, koji je u petak ujutru prekrio talas tišine.

U ostalom delu Grčke, od jutros je zabeležena nešto bolja situacija u vezi sa požarima u Magneziji, na Rodosu, Krfu i Karistu na ostrvu Evija, a vatrogasne snage su u stanju pune pripravnosti ukoliko bi došlo do eventualnog novog izbijanja požara.

Jake vatrogasne snage ostale su u četvrtak na Rodosu da bi suzbile požar na nepristupačnom području, između naselja Vati, Profilija i manastira Tari, koji, na sreću, nije ugrozio kuće.

Foto: Tatiana Bolari/Eurokinissi via AP

Na ostrvima Krf i Evija nema novih razbuktavanja požara, navela je vatrogasna služba, objavio je „Katimerini“.

Foto: Tatiana Bolari/Eurokinissi via AP

U gašenju požara na severoistočnoj strani Krfa dejstvovale su jake kopnene snage i avioni.

Do ponovnog rasplamsavanja požara došlo je u četvrtak i na severoistočnoj strani Evije između naselja Agios Vasilei i Linari, a dva helikoptera gasila su požar iz vazduha.

Foto: Tatiana Bolari/Eurokinissi via AP

Požar koji je izbio u Anogejata Artas na Krfu u šumskom području pored naselja ne ugrožava selo, navela je vatrogasna služba.

Pročitajte još:

U gašenju požara učestvuje 50 vatrogasaca sa 16 vozila i tri jedinice bez vozila.

U Grčkoj su u četvrtak izbila ukupno 83 nova šumska požara, dok većina starih još nije bila pod kontrolom.

Foto: Tatiana Bolari/Eurokinissi via AP

Požari su jutros stavljeni pod kontrolu i u Tesaliji u centralnoj Grčkoj.

Vlasti su u četvrtak uhapsile muškarca koji je iz nehata izazvao požar na poljoprivrednom području u okviru naselja Paleohori, nedaleko od Atine, u opštini Mandras-Idilijas, u oblasti Atika.

BONUS VIDEO Požar u Dubrovniku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar