Foto: REUTERS

Rusija je priznala da je detonacija municije u vojnom depouu u regionu Džankoj na Krimu bila posledica sabotaže.

„Ujutro 16. avgusta, kao rezultat sabotaže, oštećeno je vojno skladište u blizini sela Džankoj. Preduzimaju se neophodne mere za otklanjanje posledica sabotaže“, navodi se u saopštenju.

Prema navodima ruskog ministarstva odbrane, u eksploziji nije bilo povređenih, ali je pričinjena šteta na civilnim objektima, uključujući dalekovode, elektrane, železničke pruge i stambene zgrade.

Požar na ograđenom skladištu municije u vojnoj jedinici kod sela Majsko izbio je oko 06.15 časova. Prema rečima šefa Krima Sergeja Aksjonova, dva civila su povređena – lakše i srednje teže. Područje incidenta je ograđeno, odatle je evakuisano oko 2.000 ljudi.

Zbog oštećenja železničkih koloseka kasnilo je sedam putničkih vozova. Saobraćaj će biti nastavljen tek nakon što se preduzmu sve mere bezbednosti, navode RIA Novosti.

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se gust oblak crnog dima i plamen koji se uzdiže u nebo. Na snimcima ruske državne televizije prikazana je električna trafostanica koja gori u blizini grada Džankoja i niz ponovljenih velikih eksplozija za koje vlasti kažu da su izazvane detonacijom municije u vojnoj bazi, prenosi Rojters.

Rusija koristi Krim da snabdeva vojnom opremom svoje trupe koje se bore u Ukrajini, a šteta prijavljena na železničkoj mreži danas nakon eksplozija mogla bi da poremeti taj proces, navodi Rojters.

PROČITAJTE JOŠ:

Incident se dogodio nakon serije eksplozija prošle nedelje u ruskoj vazdušnoj bazi na Krimu, za koje su ukrajinski zvaničnici naveli da su deo neke vrste specijalne operacije, a Moskva ih je objasnila nesrećnim slučajem, navodi Rojters.

BONUS VIDEO: Trenutak eksplozije u Vinici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar