Not supplied / WillWest News / Profimedia; REUTERS/Stringer

Municija je eksplodirala na severu Krima, a stanovnici sela Miskoje su u ovom trenutku evakuisani, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Ruski državni medij TASS je citirao ruskog administrativnog šefa Krima Sergeja Aksjonova.

„Detonacija municije dogodila se na severu Krima“, objavila je agencija na Telegramu.

„U nekadašnjem prostoru seoske farme gde je privremeno smešten vojni objekat došlo je do detonacije municije “, rekao je ruski zvaničnik, prenosi TAS S.

Ministarstvo odbrane Rusije je izvestilo da nema žrtava u eksploziji, javila je držvna novinska agencija RIA. Interfaks je citirao ministarstvo odbrane da je požar izbio u privremenom skladištu municije.

PROČITAJTE JOŠ:

Rano jutros ruski mediji su počeli sa izveštavanjem o ekspozijama na Krimu. Isprva su preneli informaciju da se zapalila trafostanica na Krimu.

Preduzimaju se mere na gašenju vatre i otkrivanju uzroka požara. Dva civila su lakše povređena, saopštio je lider Krima Sergej Aksjonov.

Brojne fotografije i snimci sa lica mesta kruže po društvenim mrežama. Savetnik ukrajinskog predsednika Anton Geranščenko je objavio snimak na kojem se vidi eksplozija na Krimu.

Nekoliko eksplozija pogodilo je prošle nedelje i okolinu naselja Novofjodorovka na Krimu, a Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je na teritoriji aerodroma Saki eksplodirala avionska municija, preneo je Interfaks.

BONUS VIDEO: Trenutak eksplozije u Vinici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar