Foto: Shuttertock

Par razigranih mladunaca lisica uhvaćeno je kako se bore oko jastuka koji im je ostavljen u dvorištu dok su istraživali baštu u Zapadnom Saseksu.

Dva mladunca su jurila jedno drugo kada ih je uhvatila kamera Dore Najtingejl, aktivistkinje za divlje životinje.

Rediteljka Najtingejl iz Vortinga u Zapadnom Sasek, snimila je divan snimak nakon što ju je kontaktirao stanovnik koji je želeo savet kako da se brine o divljim životinjama.

58-godišnjakinja koja vodi Foks Gardians – dobrotvornu organizaciju koja štiti lisice – objasnila je: „Kontaktirala me je jedna gospođa jer je bila iznervirana što mladunci lisice žvaću njene biljke i tražila je savet šta može da uradi u vezi sa ovim“.

Mladunčadima su nicali zubi, pa sam im dala mekane igračke i lopte za žvakanje umesto biljaka.

„Postavila sam i kamere u nadi da će snimljeni prizori očarati vlasnicu bašte i da će ona otvoriti svoje srce malim lisicama. Uspelo je – bila je srećna što se mladunci igraju u njenoj bašti dok ne krenu dalje da pronađu svoju teritoriju“.

Dora je dodala: „Fascinantno je videti na šta su lisice spremne kada su ljudi odsutni. Ono što izgleda kao smešna zabava, skakanje na trampolinu je zapravo sofisticirana igra uloga. Jedna lisica na vrhu, uči kako da skače zaista visoko, druga ispod trampolina, pretvarajući se da je plen. Ovako lisice uče kako da love“.

BONUS VIDEO: Plivanje među ražama i ajkulama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare