Vladimir Putin Foto: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN

Autori, izvršioci i naručioci podrivanja Krimskog mosta su specijalne službe Ukrajine, reč je o terorističkom aktu, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predsednikom Istražnog komiteta Aleksandrom Bastrikinom.

„Ovde nema sumnje. Ovo je teroristički napad čiji je cilj uništenje kritično važne civilne infrastrukture Rusije“, naglasio je Putin.

Šef Istražnog komiteta najavio je pokretanje krivičnog postupka po članu „terorizam“. On je takođe obavestio šefa države o identitetu osumnjičenih koji su učestvovali u pripremi bombaškog napada.

„Već smo utvrdili rutu kamiona gde je došlo do eksplozije. To su Bugarska, Gruzija, Jermenija, Severna Osetija, Krasnodar… Nosioci su identifikovani. Uz pomoć operativnih oficira FSB uspeli smo da identifikujemo osumnjičene iz među onima koji bi mogli da pripreme teroristički napad“, precizirao je on, prenose RIA novosti.

Ujutru 8. oktobra na Krimskom mostu odjeknula je eksplozija – dignut je kamion u vazduh, nakon čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom iz voza koji je išao duž železničkog dela prelaza. Kao rezultat toga, dva raspona automobila su se delimično urušila, ali lučni nosači preko kanala za transport nisu oštećeni.

BONUS VIDEO: Evo gde je započeo Putinov poraz u Donjecku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar