Migel Dijaz Kanel i Vladimir Putin Foto: EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK

Neprestano se spekuliše o zdravlju ruskog predsednika Vladimira Putina. On je ponovo fotografisan kako čvrsto drži stolicu i mrda nogu. Sve ovo dodatno je podgrejalo sumnje da lider Rusije ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

Naime, Putin se u utorak sastao sa Migelom Dijas-Kanelom, predsednikom Kube i liderom komunističke partije te zemlje, i na snimcima koji su zabeleženi dok dvojica zvaničnika razgovaraju, vidi se da Putin neprirodno drži ruku na stolici, dok u isto vreme pomera nogu.

Uprkos tome što su propagandisti Kremlja pažljivo upravljali njegovim javnim nastupima, znaci da Putin pati od zdravstvenih problema, bili su vidljivi u brojnim prilikama ove godine – što je podstaklo spekulacije i glasine, piše Daily mail.

Putin je danas fotografisan na drugom sastanku, ovog puta sa Dmitrijem Mazepinom, predsednikom upravnog odbora Uralhem grupe, ruskog proizvođača. Njih dvojica su sedeli jedan naspram drugog i, kao i na sastanku sa kubanskim predsednikom, Putin se čvrsto držao za ivicu svog stola, ovoga puta desnom rukom, što se može videti na fotografijama.

Vladimir Putin i Drmitrij Mazepin Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL / SPUTNIK

Čak i pre nego što je Vladimir Putin naredio svojim vojnim snagama da napadnu Ukrajinu 24. februara, kružile su glasine o njegovom zdravstvenom stanju.

Ali sa pojačanim nadzorom sa kojim se Putin suočava od početka rata, uočeno je više znakova da se on bori sa zdravstvenim problemima.

U julu, ruski predsednik je uslikan kako nespretno skida komarce sa lica. Istog meseca viđen je kako hramlje dok izlazi iz svog predsedničkog aviona tokom ceremonije dobrodošlice u Teheranu.

Slično tome, na velikoj paradi povodom Dana pobede u Moskvi u maju, Putin je imao ćebe u krilu.

Nedavno, 4. novembra, Putin je snimljen kako nespretno polaže cveće povodom obeležavanja nacionalnog praznika na Crvenom trgu u Moskvi.

Ranije ovog meseca, mejlovi ruskog obaveštajnog izvora su navodno potvrdili da mu je dijagnostikovan rak i Parkinsonova bolest, navodi The Sun.

U dokumentima koji su procurili navodno je pisalo: „Mogu da potvrdim da mu je dijagnostikovana Parkinsonova bolest u ranoj fazi, ali ona već napreduje. Ova činjenica će se na svaki mogući način negirati i skrivati. Putin se redovno puni svim vrstama teških steroida i inovativnih injekcija protiv bolova kako bi zaustavio širenje raka pankreasa koji mu je nedavno dijagnostikovan“.

Među opozicionim ličnostima konstantno kruže priče, podstaknute njegovim neobjašnjivim izostancima i „klimavim“ javnim nastupima, da se bori sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, ali ih je Kremlj uvek odbacivao.

***

BONUS VIDEO: Putin snimljen sa nuklearnom aktovkom? Svi gledali u koferče koje je nosio muškarac iz njegove pratnje VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar