Foto:REUTERS/Oleksandr Ratushniak/Tanjug/AP Photo/Libkos/Sergey Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

Šef Vagnera, ruskih plaćenika, Jevgenij Prigožin objavio je svoje prvo video obraćanje, otkako je predvodio kratkotrajnu pobunu krajem juna.

Snimak, koji je verovatno nastao u Africi, pojavio se u ponedeljak na Telegram kanalima povezanim sa Vagnerom.

Prigožin se vidi kako stoji u pustinjskoj oblasti u kamuflažnoj odeći i sa puškom u rukama. U daljini se vidi još naoružanih ljudi i kamionet.

Rojters piše da nije bio u mogućnosti da geolocira ili potvrdi datum snimka, ali Prigožinovi komentari i neki postovi na pro-Vagnerovim kanalima sugerišu da je snimljen u Africi, prenosi N1.

„Temperatura je +50, sve kako želimo. Vagner čini Rusiju još većom na svim kontinentima, a Afriku – slobodnijom. Pravda i sreća za afrički narod, mi smo noćna mora za ISIS i Al- Kaidu i druge bandite“, kaže Prigožin u video snimku.

PROČITAJTE JOŠ:

Zatim kaže da Vagner regrutuje ljude i da će grupa „ispuniti postavljene zadatke“. Uz snimak je dostavljen i broj telefona za one koji žele da se pridruže grupi.

Budućnost Vagnera i Prigožina bila je nejasna otkako je predvodio kratku pobunu protiv ruskog vojnog establišmenta krajem juna, a Kremlj je rekao da će on i neki od njegovih boraca, koji su se borili u nekim od najtežih bitaka u u Ukrajini, otić. za Belorusiju.

Nakon pobune, neki Vagnerovci su se preselili u Belorusiju i počeli da obučavaju vojsku.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar