Protest podrške Božoviću u Budvi Foto:Vuk Lajović/Vijesti.me

Građani koji su se okupili u znak podrške uhapšenom predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću blokirali su kružni tok na ulazu u Budvu.

Grupa građana koja je pokrenula inicijativu za omogućavanje Božoviću da se brani sa slobode organizuje večeras protest na kružnom toku.

Pod sloganom „Stop progonu Srba u Crnoj Gori“ na društvenim mrežama se pozivalo na protest uz poziv da Božović „mora biti oslobođen“.

Protest podrške Božoviću u Budvi Foto:Vuk Lajović/Vijesti.me

Skupština opštine Budva danas je nakon tročasovne rasprave usvojila Odluku o zaštiti interesa građana Budve i obezbeđivanju nesmetanog funkcionisanja organa lokalne samouprave, kojom se traži da se pritvorenom predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću omogući da se brani sa slobode i time deblokira rad lokalne uprave, prenose Vijesti.me.

Božović je uhapšen 13. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

PROČITAJTE JOŠ:

Njemu je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor do 30 dana, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva.

Prema tužilačkim spisima, Božovića je 2019. godine Mileta Ojdanić vrbovao da radi za krimi-ekipu koju je taj Tivćanin formirao sa odbeglim policajcem Ljubom Milovićem.

Protest podrške Božoviću u Budvi Foto:Vuk Lajović/Vijesti.me

Grupa koju su predstavnici izvršne vlasti nazvali policijski narko-kartel sumnjiči se za šverc najmanje tri tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju.

Božović je pred sudijom za istragu negirao da je u kumovskim odnosima sa Ojdanićem, a kazao mu je i kakav je njegov stav prema kriminalnim aktivnostima tog klana, o čemu je, rekao je sudiji, više puta pričao i na sednicama Odbora za bezbednost i odbranu.

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar