Foto: Handout / AFP / Profimedia

Britanski bogataš, biznismen i bivši počasni konzul Kolin Armstrong, kojeg je proteklog vikenda otelo 15 gangstera iz njegove vile u Ekvadoru, spasen je uz angažovanje policije.

Kako piše Jutarnji list, Armstronga su pre nekoliko dana silom strpali u crni BMW, čiji je on bio suvlasnik. Oteta je i njegova devojka, malda Kolumbijka Ketrin Paola Santos.

Šokantna otmica rezultirala je opsežnom policijskom istragom u koju su bile uključene i britanske obaveštajne službe. Šef ekvadorske policije Cezar Avgusto Zapata na platformi X je objavio da je Armstrong pronađen živ i zdrav.

Dodao je da je uhapšeno devet osoba povezanih s otmicom, ali nije iznosio pojedinosti.

„Na putu za Manabi, naše jedinice su oslobodile Kolina A, koji je otet pre nekoliko dana u Los Riosu. Na sigurnom je i zdrav. Uhapsili smo devet osoba“, objavio je na X-u. Objavio je i fotografiju na kojoj je britanski državljanin s dvojicom policijskih službenika. Lice su mu zamaglili.

Prema pisanju Mirora, ekvadorska policija istražuje tvrdnje advokata o Armstrongovoj partnerki koje sugerišu da je njeno pravo ime Alberto Santos i da je imala operaciju kako bi izgledala „ženstvenije“.

Navodno je viđena 24 sata kasnije u domu Nika Armstronga, milionerovog sina koji u Ekvadoru pomaže u poslu. Bila je u taksiju i nosila eksplozivni uređaj. Nakon dojave, policija je stigla na mesto događaja i deaktivirala eksploziv. Pojavio se video koji prikazuje policajca kako pažljivo skida eksploziv s Armstrongove devojke.

Ona je na ispitivanju u policiji gde se pokušava utvrditi da li su otmičari naterali da nosi prsluk s eksplozivom. Kolumbijski portal El Heraldo ju je identifikovao kao ženu na video snimku.

Pretpostavlja se da se otmica dogodila oko 2.45 sati tokom noći po lokalnom vremenu na Armstrongovom ranču Rančo Rodeo Grande. Podsetimo, dramatični snimci objavljeni na internetu pokazuju da su otmičari za sobom ostavili krvave tragove nakon što su opljačkali Armstrongov ranč u pokrajini Los Rios. Na snimku koji se pojavila na internetu nedugo nakon otmice, vide se razbijeni tanjiri na podu i muškarac koji se drži za glavu. Zatim se vidi krv na podu spavaće sobe.

„Ovde su ga udarili. Bože moj, šta je ovo“, čuje se žena na snimku.

Pročitajte još...

Armstrong je dugi niz godina povezan s Ekvadorom. Osnovao je kompaniju Agripac 1972. godine. Osim što je vlasnik velike poljoprivredne kompanije, Armstrong je sa sinom direktor imanja „Tupgill Park Estate“ od 500 hektara u blizini Leiburna u Severnom Jorkširu.

Kolinov drugi sin Leon Moris pomaže mu da vodi restoran na porodičnom imaju, koje godišnje primi 150.000 posetitelja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar