Princ Hari Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Danas je ceremonija krunisanja kralja Čarlsa III, a velika pažnja javnosti fokusirana je na princa Harija, koji se, kako lokalni mediji prenose, neće dugo zadržati na ovom istorijskom događaju. Prema navodima izvora koji su bliski kraljevskoj porodici, Hari se neće pojaviti ni na službenim porodičnim fotografijama.

Izvori su za Dejli Mejl potvrdili da je stigao u London, ali da nije planirano da se Hari pridruži kraljevskoj porodici u Bakingemskoj palati i da učestvuje na privatnom porodičnom ručku. Takođe neće učestvovati ni u povorci iz Vestminsterske opatije niti će se pridružiti svojoj porodici na balkonu gde će tradicionalno biti pozdravljeni okupljeni građani, piše Dnevnik.hr.

Princ je u Ujedinjeno Kraljevstvo doputovao komercijalnim letom „American Airlinesa“ i iznenadio ostale putnike koji su bili u njegovom avionu, prenosi ovaj portal.

Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ, EPA-EFE/PETER FOLEY

Vojvoda od Saseksa već danima nije bio viđen u javnosti i nije bilo znakova da je napustio svoju vilu u Kaliforniji ili stigao u Veliku Britaniju. Bakingemska palata zvanično je prošlog meseca najavila prinčev dolazak i očekivalo se da će doputovati dan pre i provesti noć u Frogmor Kotedžu na imanju Vindzor.

Plan je da se Hari odmah nakon dvočasovne ceremonije vrati u Ameriku kako bi bio sa svojom suprugom Megan Markl na četvrtom rođendanu njihovog sina Arčija.

Upućeni izvori su rekli da ne isključuju mogućnost da će princ neplanirano razgovorati sa svojim ocem nakon što sleti u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL; EPA-EFE/ANDY RAIN;EPA-EFE/PHIL NOBLE; John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia; PA-EFE/TOLGA AKMEN; Shutterstock

„Naravno da nikad ne možeš reći nikad. Sve je moguće, pogotovo s njim, a Njegovo Veličanstvo uprkos svemu voli svog sina“, kazao je izvor.

Ali drugi su smatrali da je to malo verovatno.

„Iskreno govoreći, čini se da je njegov dolazak tamo malo besmislen, ali bar može da kaže da je došao i potrudio se da bude sa svojim ocem na njegov veliki dan“, dodao je drugi.

Bakingemska palata prošlog meseca je objavila da sa zadovoljstvom potvrđuje da će Hari prisustvovati očevoj ceremoniji, nakon što se mesecima nagađalo da li će on i Megan doći.

Pročitajte još:

To se dogodilo nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa u decembru objavili šestodijelnu Netfliksovu dokumentarnu seriju u kojoj su optužili članove kraljevske porodice da su ih loše tretirali. Zatim je u januaru princ objavio intimne detalje privatnog života svoje porodice u memoarima „Spare“.

Sve je to usledilo nakon bombastičnog intervjua koji je par imao s Oprom Vinfri 2021. godine, u kojem su tvrdili da ih je jedan od članova porodice pitao kakvu će boju kože imati njihov sin.

Uprkos tome, kralj Čarls želeo je da im pruži „maslinovu grančicu“, pa je pozvao svog sina na krunisanje, na šta je Hari odgovorio u poslednjem trenutku. Organizatori krunisanja priznali su da su bili pod stresom zbog njegovih planova i da se osećaju kao da pokušavaju da stupe u kontakt s Marsom.

Sve vesti o krunisanju, čitajte na našem blogu.

BONUS VIDEO Kraljica Elizabeta II krunisanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar