Foto: UPSUL

Potraga za trinaestogodišnjim dečakom kog je u utorak veče, u blizini hotela Plaža u Herceg Novom, talas povukao u more za danas je prekinuta, navodi CdM.

„Akcija je prekinuta, pogoršali su se vremenski uslovi – vetar, kiša, talasi, tako da smo prinuđeni da odustanemo. Plovila idu na vez, ronioci su napolju“, rekao je CdM-u pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.

Prema njegovim rečima, pretraga je bila od Rta Kobile do Rosa, Meljina, Zelenije, ka otvorenom moru.

„Ronioci su bili na nekih 20-21 metar dubine. Nastavljamo sutra. Zavisno od vremenskih uslova angažovaćemo sve kapacitete“, saopštio je on.

„Naši timovi su na terenu od 8 časova. Danas su nešto bolji uslovi na moru nego juče. Imamo tri ronilačka tima uz asistenciju ronilaca službe zaštite i spasavanja Kotor“, rekao je ranije danas CdM-u Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela.

PROČITAJTE JOŠ:

Trinaestogodišnji N. V. je nestao 17. januara, oko 22 sata, kada ga je talas povukao u more.

Prema nezvaničnim informacijama iz Odjeljenja bezbednosti Herceg Novi, dva dečaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih.

Prethodnih dana, u potragu je bila uključena Evropska agencija za zaštitu granica – Fronteks, Vojska Crne Gore, brojna društva, Novljani…

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar