Foto: EPA-EFE/ROMAN ISMAYILOV

Sekretar Saveta za bezbednost Jermenije Armen Grigorjan i pomoćnik azerbejdžanskog predsednika Hikmet Hadžijev sastaće se 26. septembra u Briselu da bi pripremili razgovore lidera dve zemlje.

Razgovori lidera će se, kako se očekuje, održati u Granadi u Španiji 5. oktobra, saopštila je danas pres služba jermenskog Saveta za bezbednost.

Foto: EPA-EFE/ROMAN ISMAYILOV

U saopštenju se navodi da će Grigorijan boraviti u zvaničnoj poseti Briselu, gde je planirano da se sastane sa savetnicima predsednika Francuske Emanuela Makrona, nemačkog kancelara Olafa Šolca i predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i sa pomoćnikom predsednika Azerbejdžana 26. septembra da bi se pripremio sastanak lidera Jermenije i Azerbejdžana zakazan za 5. oktobar u Granadi, preneo je TASS.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nakon 24-časovne vojne operacije azerbejdžanske vojske u Nagorno-Karabahu 20. septembra proglašen je prekid vatre. Nagorno-Karabah, teritorija koja je međunarodno priznata kao deo Azerbejdžana, van kontrole je Bakua od ranih 1990-ih, nakon rata između Jermenije i Azerbejdžana.

Azerbejdžan je ponovo zauzeo delove teritorije Nagorno-Karabaha i oko njega u ratu 2020. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar