Nikol Pašinjan Foto:VLADIMIR SMIRNOV/TASS Host Photo Agency/EPA-EFE

Jermenija je spremna da prihvati sve etničke Jermene, sunarodnike koji nameravaju da odu iz Nagorno-Karabaha, izjavio je jermenski premijer Nikol Pašinjan u današnjem obraćanju naciji.

„Jermeni iz Nagorno-Karabaha i dalje se suočavaju sa opasnošću etničkog čišćenja. Humanitarna pomoć je poslednjih dana stigla u Nagorno-Karabah, ali to ne menja situaciju. Naša vlada će s ljubavlju dočekati braću i sestre iz Nagorno-Karabaha“, rekao je Pašinjan, preneo je TASS.

Jermenski premijer je ocenio da su bezbednosni savezi u kojima je učestvovala Jermenija kao članica bili neefikasni, nedvosmisleno kritikujući Rusiju, glavnog velikog saveznika zvaničnog Jerevana, navodi Rojters.

.

Agencija dodaje da će Jermeni iz Nagorno-Karabaha zaključiti da je za njih odlazak iz te nepriznate republike jedini izlaz ukoliko se ne stvore uslovi za normalan život i efikasni mehanizmi zaštite od etničkog čišćenja.

POGLEDAJTE JOŠ:

Oko 120.000 Jermena iz Nagorno-Karabaha otići će u Jermeniju jer ne žele da žive u sastavu Azerbejdžana i plaše se etničkog čišćenja, rekao je danas savetnik predsednika otcepljenog nepriznatog regiona David Babajan.

Babajan je rekao za Rojters da Jermeni ne žele da žive u sastavu Azerbejdžana i da će 99,90 odsto njih zbog toga napustiti Nagorno-Karabah.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar