Foto: Peter Kovalev / TASS / Profimedia,Alexander Reka / TASS / Profimedia,Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia, Stanislav Krasilnikov / TASS / Profimedia,Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia

Borci ukrajinskog bataljona Ajdar, uključujući i komandni štab, dobrovoljno su se predali u blizini Severodonjecka, rekao za rusku agenciju TASS izvor u Nacionalnoj miliciji samoproglašene Luganske Narodne Republike.

„Čišćenje naselja Metelkino (selo u blizini Severodonjecka prim. aut.) završeno je večeras. Mnogi borci Ajdara su se predali, uključujući i komandno osoblje ovog bataljona“, rekao je izvor.

Ukrajinska strana se još nije oglasila po ovom pitanju.

Proruski orijentisani korisnici Tvitera dele po ovoj društvenoj mreži fotografije zaplenjenog oružja i ličnih karti koji pripadaju borcima bataljona Ajdar. U svojim objavama ovu jedinicu ukrajinskih borica nazivaju nacističkom.

PROČITAJTE JOŠ:

Lider Čečenije Ramzan Kadirov je juče objavio na svom Telegram profilu da je „oslobođeno“ selo Metelkino. Istakao je da su to mesto oslobodile specijalne snage Ahmat za jedno sa Narodnom milicijom samoproglašene Luganske Narodne Republike.

On je napomenuo da su Oružane snage Ukrejine na položajima kod Metelkina tokom prošle nedelje imale od 600 do 700 poginulih i ranjenih vojnika. Dodao je da se naselje čisti od mina.

BONUS VIDEO: Ruska vojska patrolira Severodonjeckom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar