Foto:privatna arhiva

Prošle nedelje, 32-godišnja Selin Ben David Nagar trebalo je da se sprema za svoj prvi dan na poslu nakon šest srećnih meseci na porodiljskom. Umesto toga, verovatno se našla negde unutar Gaze, u rukama Hamasa, a njena porodica proživljava noćnu mori koja sada traje već nedelju dana.

Selin je u subotu rano ujutro s dve prijateljice krenula na festival Nova u južni Izrael, ali su se vratile kad su čule rakete ispred sebe. Pronašle su put do javnog skloništa u blizini Sderota. Odatle je Selin u 7:11 poslala svoju poslednju poruku Idu, svom suprugu i ocu njihove kćerkice Eli.

„Vojnici dolaze. Bože, bila je greška doći ovamo“, napisala je Selin.

Foto:privatna arhiva

Ido je u subotu pojurio prema spomenutom skloništu, ali mu vojska nije dopustila da prođe. U nedelju ujutro pronašao je Selinin auto, pun rupa od metaka, ali onakav kakvim ga je ostavila. Kasnije tog dana, Ido je pronašao jednog preživelog koji mu je rekao da su militanti Hamasa bacili granate u sklonište, ubivši Selinine prijatelje. Ali ona je preživjela, rekao je stranac.

Jedino što Ido sada zna je da njeno telo nije pronađeno.

„Ne spavam i ne jedem i u nekakvoj sam ludoj neizvesnosti. Potpuno si bespomoćan“, rekao je u telefonskom intervjuu za BBC iz svog doma u blizini Tel Aviva.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ido je briznuo u plač dok je pokušavao da opiše svoju suprugu, pomoćnicu u advokatskoj kancelariji, koja je odrasla u Francuskoj i francusko-izraelska je državljanka.

„Ona je neverovatna žena, osoba koja je okružena prijateljima i ljubavlju. Ona je i neverovatna majka. Imamo šestomesečnu bebu“, rekao je on.

Sve najnovije informacijeo Izraelu i Gazi možete pratiti u našem blogu uživo. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar