Foto:Screenshot/X/@nexta_tv

Broj Izraelaca koji su poginuli u današnjem napadu Hamasa na Izrael porastao je na više od 200, dok je povređeno njih više od 1.100, javljaju izraelski mediji. Potresni snimci iz Izraela obišli su planetu, a jedan je zabeležen na aerodromu u Tel Avivu.

Mnogi putnici ostali zarobljeni na aerodromima u većim gradovima u Izraelu, dok nebo paraju rakete koje Hamas ne prestaje da ispaljuje.

Jedna potresna scena zabeležena je na aerodromu „Ben Gurion“ u Tel Avivu. Putnici su primorani da se sakriju od napada, pa leže na pisti i pokrivaju svoja tela. Jedni druge pokušavaju da zaštite i grčevito se drže za svoje kofere.

Video snimak sa aerodroma pokazuje da na pisti leže i deca. Neki putnici pričaju telefonom, a sudeći o njihovim licima deluju veoma zabrinuto zbog novonastale situacije.

Sve vreme dok traje snimak čuju se sirene za uzbunu u pozadini.

Oružano krilo militantne grupe Hamas saopštilo je danas da je ispalilo 150 raketa na Tel Aviv, javlja Rojters. Sirene i više od desetina glasnih eksplozija čuju se širom Tel Aviva, javljaju CNN-ovi novinari s terena, prenosi Index.hr.

Lokalni mediji javljaju da je izraelska vlada prekinula sednicu zbog napada na Tel Aviv.

PROČITAJTE JOŠ:

Terorističke ćelije Hamasa iz Gaze infiltrirale su se jutros u brojne zajednice na jugu Izraela, a pored toga, na centar i jug zemlje je ispaljeno na hiljade raketa.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je posle raketnih napada Hamasa i upada njegovih pripadnika na izraelsku teritoriju, da je Izrael u ratu.

Palestinsko ministarstvo zdravlja u Gazi je saopštilo da su najmanje 232 Palestinaca ubijena, a da je najmanje 1.697 ranjeno na toj teritoriji u izraelskoj odmazdi nakon napada Hamasa na Izrael, preneo je „Tajms of Izrael“.

BONUS VIDEO: Hamas napao Izrael

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar