Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Vladimir Popov (23) preselio se u egipatsko letovalište Hurgadu sa svojim ocem pre nekoliko meseci, verovatno da bi izbegao regrutaciju u rat u Ukrajini. Tada verovatno nije ni slutio kakva će ga strašna sudbina zadesiti. Stradao je u četvrtak u napadu tigraste ajkule, a ovom tragičnom događaju prisustvovao je njegov otac.

„Otišli smo na plažu da se opustimo. Mog sina je napala ajkula. Sve se dogodilo za nekoliko sekundi“, rekao je Jurij Popov, otac stradalog mladića.

Prvobitni medijski izveštaji navodili su da je Vladimirova devojka uspela da pobegne iz vode nakon što je zver napala Vladmira, ali njegov otac kaže da to nije tačno. Prema njegovim rečima, u vodi u kojoj je bio Vladimir nije bilo nikoga ko bi mogao da mu pomogne.

„Kakvu pomoć bi neko mogao da mu pruži? Ova mašina za mlevenje mesa napala je za 20 sekundi. Moj sin je samo odvučen pod vodu“, rekao je nesrećni otac.

Dodaje da je nesrećni incident u kojem je ubijen njegov sin „zla sudbina“, jer kako navodi, plaža na kojoj su bili je sigurna plaža. Napadi su se do sada događali samo na divljim plažama.

Jurij planira da kremirati ostatke svog sina i vratiti njegov pepeo u njihovu rodnu Rusiju.

Napad se dogodio na plaži u Hurgadi. Kako se ajkula približavala, neko je počeo da viče: „Plivaj, plivaj! Brzo! Ajkula“. Na snimku koji su zabeležili užasnuti posmatrači čuje Vladimirov vapaj: „Tata, tata spasi me!“.

#related-news_0

Jedan od posmatrača sa plaže rekao je da je prvi put svojim očima video kako je ajkula ubila nekog.

„Ujela ga je ajkula. To je strašna stvar, ostaci tog čoveka leže tamo“, rekao je on.

Ajkula je uhvaćena nakon napada. Na snimku koji je potom objavljen vidi se kako životinju izvlače na obalu. Egipatske vlasti su potvrdile da je ajkula predata na istraživanje kako bi se otkrili uzroci njenog ponašanja i utvrdilo da li je u srodstvu sa životinjom koja je „izazvala nekoliko prethodnih nesreća“.

Nakon ove nesreće, turistima je rečeno da budu na oprezu i da se pridržavaju uputstva hotelskog osoblja.

Prošle godine na isti način su ubijene dve osobe, i to u blizini Sahl Hasheesha, poznatog zaliva južno od letovališta Hurgada.

Zbog napada, vlasti su zatvorile deo obale Crvenog mora, kao i vodene aktivnosti, uključujući ronjenje i jedrenje na dasci.

Vlasti su takođe upozorile turiste da ne bacaju hranu u vodu niti da nose parfeme dok plivaju.

Ministarstvo životne sredine formiralo je komisiju za istragu ovog strašnog incidenta.

BONUS VIDEO Plivanje među ražama i ajkulama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare