Foto:EPA-EFE/Yuri Gripas

Očekuje se da će FBI uskoro pretražiti kuću bivšeg potpredsednika Majka Pensa u Indijani i kancelariju u Vašingtonu u potrazi za dodatnim poverljivim materijalima, kažu za CNN izvori upoznati sa tim.

Pensovi predstavnici su bili u razgovorima sa Ministarstvom pravde o pretresima i izrazili su želju da u potpunosti sarađuju.

Pensov tim ne veruje da postoje poverljivi dokumenti ni u njegovoj kući ni u njegovoj kancelariji, jer su i sami izvršili ono što su smatrali opsežnim pretresom, rekao je izvor.

CNN je prošlog meseca izvestio da je ranije u januaru Pensov advokat pronašao desetak dokumenata označenih kao poverljivi u kući bivšeg potpredsednika. Bivši potpredsednik je uputio svog advokata Meta Morgana, koji ima iskustva u rukovanju poverljivim materijalom, da izvrši pretres.

Izvor koji je bio informisan o nekim Pensovim dokumentima ranije je rekao za CNN da su vladini dokumenti pronađeni u njegovoj kući bili klasifikacija „nižeg nivoa“, bez ikakvih „osetljivih informacija o pregradama“ ili „posebnih programa za pristup“.

PROČITAJTE JOŠ:

U sredu je FBI završio pretragu kuće predsednika Džoa Bajdena Rehobot Bič u Delaveru i nije pronašao dokumente sa poverljivim oznakama, prema Bajdenovom ličnom advokatu.

Nakon otkrića poverljivih dokumenata u domovima Pensa, Bajdena i bivšeg predsednika Donalda Trampa, Nacionalni arhiv je zvanično zatražio od bivših predsednika i potpredsednika da ponovo provere svoje lične evidencije da li postoje poverljivi dokumenti ili druge predsedničke evidencije, preneo je CNN.

Vol Strit Žurnal je prvi izvestio o razvoju planirane pretrage FBI-ja.

BONUS VIDEO: Rusija granatirala Kijev

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar