Foto: Tanjug/AP Photo/J. Scott Applewhite

Predsednik SAD Džozef Bajden je na tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu pozvao Amerikance, pre svega republikance i demokrate u Kongresu, da ponovo počnu da tretiraju jedni druge kao ljude i da sarađuju radi dobrobiti zemlje.

Na Molitvenom doručku, na kojem su Srbiju predstavljali ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador u SAD Marko Đurić, Bajden je rekao da snaga i odlučnost definišu Ameriku i u teškim vremenima.

„U našoj politici i u našim životima, previše često jedni druge vidimo kao protivnike, a ne kao konkurente. Vidimo jedni druge kao neprijatelje, a ne kao susede. Iako postoje velike razlike među nama u poslednje dve godine, dokazali smo da možemo zajedno da uradimo velike stvari za našu zemlju“, kazao je Bajden.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Molitveni doručak se već sedam decenija održava svakog prvog četvrtka u februaru, a uz predsednika SAD, prisustvuju i članovi Kongresa, državni zvaničnici i brojne zvanice iz inostranstva.

Skup je ove godine prvi put organizovala Fondacija za Molitveni doručak, nova grupa predvođena bivšim članovima Kongresa. Prethodnih decenija ceremoniju je organizovala privatna verska grupa Međunarodna fondacija, od koje je skup sada distanciran. Međunarodna fondacija je danas održala sopstveni skup u obližnjem hotelu, odakle je Bajdenov govor praćen putem televizije, navodi AP.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

Komentari

Svi komentari (0)