Foto: Tasia Wells / Getty images / MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Porno zvezda Stormi Danijels sastala se sa tužiocima povodom nastojanja bivšeg predsednika Donalda Trampa da izdejstvuje njeno ćutanje isplatama novca preko Trampovog nekadašnjeg advokata, Majkla Koena.

Ovu vest je obznanio njen advokat – istog dana kad je Koen, povodom istog slučaja, davao iskaz pred sudskom porotom u Njujorku. Njegovo ispitivanje počelo je juče.

Suma od 130.000 dolara isplaćena je Stormi Danijels 2016. godine, tokom poslednjih sedmica prve Trampove predsedničke kampanje. U to vreme, ona je pregovarala o svom izlasku na televiziju, kako bi obznanila svoje tvrdnje o seksualnoj vezi koju je sa imala sa Trampom deceniju ranije.

Isplate su išle preko Koena, koji je na sličan način isplatio jednu drugu ženu – po Trampovim instrukcijama, tvrdi njegov bivši advokat.

Stormi Danijels se srela sa tužiocima sa Menhetna, odgovarala je na njihova i pitanja i spremna je da svedoči, rekao je preko Tvitera njen advokat Klark Bruster.

Ona mu se zahvalila, takođe preko Tvitera, zbog toga što joj je pomogao „u našoj stalnoj borbi za istinu i pravdu“.

Tužilačka kancelarija okruga Menhetn nije želela da komentariše ove informacije.

Koen je posle današnjeg, verovatno poslednjeg dana svedočenja rekao da će i dalje tužiocima pružiti „svaku informaciju i saradnju koja im bude potrebna“.

Iako je prekinuo odnose sa Trampom, Koen je rekao da ovo ne radi iz osvete.

Stormi Danijels je rekla da je 2006. godine imala seksualni odnos sa Trampom koji nije želela, ali kojem se nije usprotivila, a Tramp tvrdi da se to nikada nije desilo. Njegov sadašnji advokat kaže da je Tramp pozvan da svedoči pred njujorškom porotom, ali da ne planira to da učini.

Federalni tužioci optužili su 2018. godine Koena za kršenje pravila finansiranja u kampanji u vezi sa isplatama Stormi Danijels i modelu magazina Plejboj, Karen Mek Dugal.

Karen Mek Dugal dobila je 150.000 dolara, a tvrdila je da je imala vezu sa Trampom 2006. i 2007. godine dok je ovaj bio u braku. Tramp je to porekao.

Koen je priznao krivicu, odslužio zatvorsku kaznu i otpušten je iz advokatske komore. Federalni tužioci nisu podigli nikakvu optužnicu protiv Trampa.

***

BONUS VIDEO: FBI u Trampovoj vili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar