Foto: TANJUG/AP Photo/Miroslav Lelas

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim stranim državljaninom Albanije za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u četvrtak u poslepodnevnim satima uzrokovao požar na Čiovu.

Sumnja se da je prilikom izvođenja građevinskih radova, ne postavljajući propisane naprave za zaštitu od požara, olako držeći da takvim postupanjem neće ugroziti imovinu i život, na krovu građevine brusio gvožđe usled čega je došlo do iskrenja i  prilikom je izazvan požar, te je opožareno više od 500 hektara niskog raslinja i borove šume.

Opisanim ponašanjem ostvario je obeležja kaznenog dela Dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st.2. u svezi st.3 Kaznenog zakona, te će večeras uz krivičnu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku.

U odnosu na drugu osobu koja je sinoć dovedena u prostorije policije nisu utvrđeni elementi kaznenog dela, te je osoba danas poslepodne puštena, piše Dnevnik.hr.

***

BONUS VIDEO: Požari u Hrvatskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar