Foto: Shutterstock

Pas heroj spasio je devojčicu iz zapaljene kuće u Detroitu nakon što je dete u stanu ispod zapalilo zgradu dok su se igrali upaljačem.

Jednogodišnja beba po imenu Šantal bila je zarobljena u svojoj ogradi za igru dok su plamen i gusti crni dim pustošili stan, koji se nalazi u Ulici Beniteau na istočnoj strani Detroita, 21. februara.

Blu, mešanac pitbula i labradora, potrčao je da upozori vatrogasce, a zatim se vratio u zapaljenu zgradu da dovede vatrogasce na tačnu lokaciju gde se nalazilo dete.

Dženet Keli, detetova majka, opisala je svog mešanca, kao svoju stvarnu Lesi.

„On je veoma zaštitnički nastrojen prema svima nama“, rekla je majka četvoro dece.

Ona je tvrdila da je požar izbio u jedinici ispod nakon što se jedno od dece stanara u prizemlju igralo sa upaljačem i slučajno zapalilo dušek.

Kada su stanari potrčali da kažu porodicama da beže – kuća je već izgorela do temelja. Na sreću, niko nije povređen, ali je Keli izgubila sve.

Keli je pričala o članu svoje porodice Blu, kojeg je usvojila pre dve godine, iz skloništa za životinje. Živeo je na ulici.

„Blu je otrčao nazad u kuću jer je znao da je Šantal, moja najmlađa devojčica, u svojoj ogradici“, rekla je Keli za Foks 2.

„Vatrogasci su morali da ga jure i kada su se popeli, shvatili su šta se dešava“, dodala je.

Keli je rekla da je njeno troje dece bilo sa njenim verenikom i da nije bilo kod kuće tokom požara.

Pošto nije mogla da ostane u skloništu zbog svojih životinja, bila je primorana da živi u svom kombiju sa četvoro dece uzrasta od 9, 7, 4 i 1 godine.

Kao poslednje sredstvo, napravila je GoFundMe.

„Nažalost, moramo da se obratimo za sredstva, jer smo sve izgubili“, napisala je ona.

PROČITAJTE JOŠ:

„U utorak popodne u 16:15 21. februara 2023. ceo naš život se okrenuo naglavačke. Kuća se zapalila od stanara dole i vatra je stigla do naše jedinice. Moje devojčice su izgubile sve, od odeće preko igračaka do hrane. Trenutno ostajemo u našem vozilu dok ne nađemo novi smeštaj… Kontaktirala sam stanodavca“, rekla je.

„Obratila sam se crkvama i organizacijama, ali i dalje nema pomoći… pa sam tu“, dodala je.

Stigle su mnoge donacije, uključujući i od žene po imenu Kristen Bel, koja je donirala 2.500 dolara, ali nije jasno da li je ovo glumica i ista Kristen Bel koja igra u Diznijevom filmu, Frozen.

Od četvrtka, prikupljeno je ukupno 97.694 dolara, a Keli je izrazila iskrenu zahvalnost i rekla svojim pristalicama da „više donacije nisu potrebne“.

„Želela bih da se zahvalim svima na pomoći i svemu“, rekla je ona. „Ovaj novac će biti iskorišćen za novi dom“.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare