Foto: Printscreen/Twiter

Neuspešno ispaljivanje balističke rakete izazvalo je paniku u inače mirnom gradu u Južnoj Koreji, nakon što je projektil pao na zemlju i izazvao veći požar, saopštili su danas zvaničnici.

Južnokorejska vojska sinoć je ispalila balističku raketu kratkog dometa Hyunmoo-2, koja je zbog neispravnosti pala ubrzo nakon lansiranja, prenosi Index.hr.

„Pri padu se zapalilo raketno gorivo, ali kapsula nije eksplodirala“, rekao je predstavnik južnokorejske vojske za novinsku agenciju Yonhap.

Seul i Vašington proveli su višestruke zajedničke vežbe u sklopu kojih su, uz ostalo, ispaljene rakete, kao odgovor na severnokorejsko lansiranje balističke rakete srednjeg dometa, koja je u utorak preletela Japan.

Slike koje su se širile društvenim mrežama, a čiju autentičnost AFP nije mogao potvrditi, prikazivale su narandžastu vatrenu kuglu, za koju su korisnici tvrdili da je lokalizovana u blizini baze Gangneung na istočnoj obali zemlje.

„Brojni stanovnici u panici su zvali gradsku upravu“, saopšteno je iz gradske uprave Gangneunga.

„U početku nismo znali što se događa jer od vojske nismo primili nikakvo upozorenje da se odvijaju takve vežbe“, dodala je, želeći ostati anonimna.

Žrtava nije bilo.

Bonus video: Severna Koreja lansirala raketu u pravcu Japana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar