Foto: Twitter/Julia Davis

U novogodišnjem specijalu na ruskoj državnoj televiziji propagandisti Kremlja, među kojima i voditeljka Olga Skabejeva, poznata kao ‘Putinova lutka‘, oduševljeno su u publici aplaudirali atrakciji na pozornici. A njega ju, između ostalih, izvodio Nikolaj Baskov - poznati ruski pevač koji se odavno našao na listama sankcionisanih zbog otvorene podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Ovogodišnja svečana ceremonija na ruskoj televiziji bila je čudna mešavina zabave i pobeđivanja na bojnom polju.

U publici su osim propagandista sedeli i vojni gosti s brojnim odlikovanjima na svojim odorama, čija je prisutnost zasigurno podsetila gledaoce da upravo u tom trenutku Rusija bombarduje ukrajinske gradove, prenosi Jutarnji list.

Nekoliko TV isečaka je na društvenim mrežama podelila Džulija Dejvis, osnivačica „Russian Media Monitora“ pa uz snimke objavila par zapažanja:

„Tokom ruskog novogodišnjeg specijala na državnoj TV, otvoreno su se obratili Zapadu i rekli: „Sviđalo se to vama ili ne, Rusija se širi!“ Ostatak bi trebalo da vam da opštu ideju o raspoloženju u studiju“.

Dejvis je napomenula da su u novogodišnjem specijalu imali drskosti da prisvoje i ukrajinsku pesmu „Červona ruta“, a da su plesačice koje su se „neuspešno pretvarale da plešu kao Ukrajinke bile groteskno smešne“.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u našem blogu uživo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare