Foto: Printscreen/Twitter/News Core India

Snimak devojčice koja je u razornom zemljotresu u Siriji izgubila celu porodicu ledi krv.

Informacije o njoj objavio je News Core India, navodeći da je juče u toku dana izvučena iz ruševina u Siriji – zemlji koju je pored Turske najjače pogodila serija zemljotresa.

Prema navodima tamošnjih medija, ona je ostala bez porodice, nakon što su joj roditelji poginuli. Sada se nalazi u prihvatilištu i njena sudbina je neizvesna.

Najnoviji podaci ukazuju na to da je preko 5.000 poginulo u Turskoj i Siriji nakon serije žestokih zemljotresa. Spasioci i dalje rade da čišćenju ruševina i spasavanju ljudi, ali vremenski uslovi to umnogome otežavaju.

Turska zemljotres Foto:EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Zemljotresi su ostavili hiljade ljudi bez krova nad glavom jer su čitavi stambeni blokovi sravnjeno sa zemljom. Prema poslednjim procenama od juče pa do danas tursko tlo treslo se čak 450 puta, a čak 31 potres je bio jači od pet stepeni Rihterove skale.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prvi zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale dogodio se sinoć po hladnom vremenu u provinciji Kahramanmarasu na jugoistoku, oko 60 kilometara vazdušnom linijom od granice sa Sirijom. Usledilo je na desetine slabijih zemljotresa, a posle podne, takođe na jugoistoku Turske, dogodio se još jedan, jačine 7,5.

Poslednja dogodila su se ovog jutra – prvi je bio jačine 5,6 stepeni, a drugi koji se dogodio oko 8.50 časova, jačine 5,7 stepeni Rihterove skale.

BONUS VIDEO Akcija spasavanja u Turskoj nakon zemljotresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar