Constance Marten Foto:Tanjug/Jordan Pettitt/PA via AP

Otac je nasmrt pretukao svog 11-godišnjeg sina, a zatim je lagao o tome, tvrdeći da je dete palo sa drveta.

Majkl Harison osuđen je na najmanje 21 godinu zatvora zbog ubistva svog sina Majkija, koji je tragično preminuo 18. juna prošle godine.

Nakon što je napao dečaka, Harison ih je obojicu odvezao u Šiplei CauntriPark, Heanor, Derbiširu i pozvao hitnu pomoć, rekavši da je Majki pao sa drveta dok su se igrali žmurke.

Zatim je očistio svoju imovinu u očajničkom pokušaju da prikrije svoje tragove.

Harison je nosio majicu sa natpisom „porodica“ pošto je osuđen na doživotni zatvor, na minimalnu kaznu od 21 godinu.

Sud je čuo kako je Harison (41) „poludeo“ i nasmrt pretukao svog sina, više puta ga udarajući pesnicom u telo, teško mu povredišvi jetru.

Majki bi možda i preživeo, rečeno je sudu, da je dobio hitno lečenje.

Osuđujući Harisona za ubistvo Majkija Harisona, sudija Šon Smit KC rekao je da je optuženi lagao o ubistvu i odveo žrtvu u park kao deo pokušaja da zataška zločin.

Sudija mu je poručio: „U subotu, 18. juna (2022.), u 18 minuta posle jedan, krenuli ste u šaradu isključivo namenjenu da se zaštitite.

„To je bilo zato što ste napali svog 11-godišnjeg sina Majkija. Udarili ste ga i udarali ste ga mnogo puta. Bar je jedan od tih udaraca bio toliko jak da mu je pocepao jetru. Umesto da se suočite sa onim što ste uradili, pozvali ste hitnu pomoć da prijavite da je Majki pao sa drveta. Ono što ste uradili tog jutra okončalo je život malog dečaka i ispraznilo živote mnogih drugih“.

U živopisnom parku, Harison je započeo svoje zataškavanje, a onda je pozvao policiju i hitnu pomoć i slagao.

Ceo njegov izveštaj na sudu je opisan kao „potpuna fikcija“.

Kada su hitne službe stigle u park, zatekle su Majkija kako sedi na suvozačevom sedištu Harisonovog kombija.

Peter Džojs, KC, tužilac, rekao je da je Majki imao problema sa disanjem i da je hitno prebačen u bolnicu gde je nažalost preminuo nešto više od sat vremena kasnije.

Tužilac je rekao: „Optuženi je rekao da je bio u provodu sa Majkijem u parku Šipli i da su se igrali žmurke. Optuženi je rekao da nije video Majkija da se penje na drvo, ali da ga je čuo kako pada. Ceo ovaj izveštaj o padu bila potpuna fikcija“.

„Ovo je okrivljeni izmislio da bi prikrio činjenicu da je sam smrtno povredio sina i pokušao da prikrije svoje postupke tako što ga je odveo u park“, dodao je.

PROČITAJTE JOŠ:

Džojs je rekao da je početna obdukcija pronašla veliki broj modrica i ogrebotina „sve nedavnog porekla“, kao i razderotine na Majkijevoj jetri.

Rekao je: „Razderotina je izazvala značajno krvarenje, bilo je jedan i po litar krvi na Mikeijevom stomaku. Drugi pregled je zaključio da je došlo do ‘višestruke traume tupim predmetom i povreda lica, glave, ruku, leđa i vrata'“.

Džojs je rekao: „Zaključak je da povrede nisu objašnjene jednim padom, već je imao više povreda tupim predmetima na više delova tela.

Uzrok smrti je naveden kao razderotina na jetri uzrokovana višestrukim tupim povredama.

Sudija Smit je rekao da Majki „nije umro odmah“ i da bi „razvio sve jači bol i mučninu pre smrti“.

Harison, koji je u to vreme živeo u Heanoru, izjasnio se krivim za ubistvo na saslušanju 3. aprila u istom sudu.

U izjavi koju je sudu pročitao sudija Smit, kaže se kako je Majki „voleo da peva i da ređa svoje plišane u svojoj spavaćoj sobi“.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar