marihuana, kanabis
Foto: Shutterstock

Policija je privela muškarca (38) i protiv njega podnela krivičnu prijavu da je sa namerom da prikrije dilovanje droge, registovao firmu za distribuciju proizvoda, pa je poštanskim paketima dostavljao nedozvoljeni proizvod industrijske konoplje, odnosno marihuane.

Hrvatska policijska uprava primorsko-goranske oblasti je u saradnji s Policijskom upravom karlovačkom i Policijskom jedinicom Vrbovsko sprovela kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kaznena dela neovlašćena proizvodnja i promet droge, prenosi N1 pisanje Hine.

Policija je u julu primila obaveštenje od Carinske uprave Rijeka da su u riječkoj poštanskoj kancelariji pronašli paket s industrijskom konopljom za koju se sumnja da je nedozvoljena.

Utvrđeno je da je paket u vlasništvu firme u kojoj je 38-godišnjak odgovorna osoba pa je sadržaj, industrijska konoplja, poslata na veštačenje, kojim je utvrđeno da se u njoj nalazi više od 0,3 posto THC-a.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz to, policija je u oktobru na auto-putu kod Vrbovskog zaustavila teretno vozilo riječkih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak, a u kojem je bilo oko 600 kilograma konoplje u vlasništvu firme ovog 38-godišnjaka.

Veštačenjem je utvrđeno da i ta konoplja sadrži više od 0,3 posto THC-a.

Otkriveno je i kako je 38-godišnjak, s namerom prerade i neovlaštene prodaje, na plantaži u Karlovačkoj županiji organizovao berbu oko 1.000 kilograma cvetnih vrhova droge konoplje i prevoz do proizvodnog pogona na riječkom području.

Pretraženi su i vozilo i proizvodni prostor na riječkom području, kojim se 38-godišnjak koristi, pa je pronađeno oko 1.052 kilograma droge konoplje, oko 42 kg smole produkta konoplje, 160 kartonskih kutija s više hiljada izrađenih proizvoda, produkata kanabisa u obliku ručno motanih cigareta, električnih cigareta, zatim flaše sa sadržajem cvetnih vrhova, vrećica sa cvetnim vrhovima zapakovanim za prodaju.

Pronađeno je i osam digitalnih vaga za precizno merenje, četiri uređaja za vakumiranje, dve električne drobilice, pneumatska presa, električna mešalica i drugi predmeti.

BONUS VIDEO: Velika akcija policije – zaplenjeno oružje i marihuana na nekoliko lokacija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar