Viktor Orban
Viktor Orban Foto:EPA-EFE/JOHANNA GERON

Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je danas na deeskalaciju i mirno rešenje sukoba između Ukrajine i Rusije i dodao da „Evropljani moraju biti uključeni u taj proces na neki način“.

Posle sastanka lidera desničarskih partija u Madridu, Orban je saopštio novinarima da je uputio apel prisutnima na ovom sastanku, kako bi se izašlo sa stavom za mirno rešenje i deeskalaciju, prenosi MTI.

Orban je rekao da je nova evropska bezbednosna arhitektura važno pitanje i da „Evropljani moraju biti uključeni u taj proceš na neki način“.

SAD su se ranije obratile Mađarskoj u vezi sa privremenim raspoređivanjem američkih trupa u toj zemlji, međutim, mađarski ministar odbrane Tibor Benke izjavio da njegova zemlja ima na raspolaganju dovoljan broj nacionalnih oružanih snaga, i da nema potrebe za raspoređivanjem dodatnih jedinica NATO-a na njenoj teritoriji.

Ministar je tako prokomentarisao nedavnu vest televizije „Skaj njuz“ koja je objavila da članice NATO-a razmatraju mogućnost formiranja novih vojnih jedinica u Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

BONUS VIDEO: Vežba ukrajinske vojske

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar