FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Opozicione partije u Crnoj Gori oštro su kritikovale ministra finansija Aleksandra Damjanovića i ministra pravde Marka Kovača jer su prisustvovali današnjoj svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci.

„Njihovo prisustvo na akademiji povodom Dana Republike Srpske, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, još jedna je potvrda antievropskog karaktera vlade na čelu sa Dritanom Abazovićem“, saopštio je portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

Damjanović i Kovač, koji su sedeli u prvom redu, ceremoniji su prisustvovali na poziv predsednika tog bosansko-hercegovačkog entiteta Milorada Dodika.

Nikolić je kazao je da vlada svakim danom svog funkcionisanja ugrožava dobrosusedske odnose i evropsku perspektivu Crne Gore.

„Ovaj nezapamćeni skandal koji sebi nije dozvolila ni apostolska vlada Zdravka Krivokapića još je jedan žestok udarac za međunarodni imidž i reputaciju naše države, koji preti da Crnu Goru kompromituje kao pouzdanog regionalnog partnera“, saopštio je Nikolić.

Član predsedništva Socijaldemokrata Nihad Canović ocenio je da su pokazali da je za njih bitnije da jačaju saradnju sa proruskim Dodikom od negovanja dobrih regionalnih odnosa i poštovanja suvereniteta celovite BiH i njenih institucija.

„To je ta ‘politika mira i saradnje’ koju neka nova Crna Gora želi da promoviše u regionu“, naveo je Canović na Tviteru.

BONUS VIDEO: Rade Đurić: Milorad Dodik je u konstantnoj predizbornoj kampanji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar